miercuri, 7 aprilie 2010

Recenzie film : Margo (2006)

Publicat de FLORIN la 14:16
Acum câteva luni, chiar aici pe blog, rememoram câteva faze gay din filme româneşti. Ne spuneam atunci că sunt prea puţine şi speram la altele noi. Noi sau vechi, am mai (re)descoperit câteva astfel de faze în filme realizate în România despre care vă voi povesti în următoarea perioadă.

La momentul lansării sale, s-a vorbit în campania de promovare despre un sărut între eroinele principale ale filmului ‚Margo’, dar în general după lansare pelicula semnată de Ioan Cărmăzan a picat într-un anonimat rapid şi ireversibil cu tot cu sărut. Şi nici nu mă miră foarte mult trendul. Artistic vorbind, filmul eşuează lamentabil după 30 de minute de satiră excelentă, transformându-se în o dramă neconvingătoare şi o satiră neamuzantă.

Dar gay vorbind, filmul are destul de multe elemente. Două dintre acestea le găsiţi video la finalul articolului. Dar hai să le luăm pe rând.

Margo este o studentă de Bucureşti, ce îşi filmează viaţa cu noua sa cameră de filmat. Fata îşi permite şi cizme de milioane. Cum şi de ce? „Surpriza” e că Margo se prostituează şi s-a cam săturat. De aici începe partea proastă a filmului. Dacă primele 30 de minute sunt excelente ca şi comedie, în momentul când drama trebuie să acopere toate acele râsete exagerate, povestea se zbate în penibil. Vestea bună e că singurul artificiu comercial al poveştii este o Gina Pistol foarte potrivită pentru rolul minuscul de femeie fără chiloţi pe ea. În rest, Cristina Cioran, Paula Chirilă şi Marius Florea Vizante sunt nişte actori care ştiu să joace.

Dar nu e de ajuns. În cel mai bun caz, filmul merită urmărit pentru elementele gay. Iată-le:

• Într-una din primele scene ale filmului ( vizionabilă mai jos), într-o cameră de cămin, nişte studente îşi pun tot felul de întrebări. Una dintre ele, care se dovedeşte a nu fi întâmplătoare în structura filmului este „Aţi făcut vreodată sex cu o femeie?”. Puteţi vedea chiar voi răspunsurile.
• În aceeaşi scenă, fetele pozează provocator în faţa camerei lui Margo, cu intenţia de a face „un film cu femei pentru femei”.
• Una din acele fete ajunge la un moment dat să facă un gest necugetat când îşi descoperă iubitul într-un bar gay la gâtul unui alt bărbat. Scena în care Cristina Cioran şi Paula Chirilă îl iau la întrebări pe băiat e excelentă. E un moment în care satira funcţionează. Iar iepuraşul e un moment superb şi el.
• V-am spus că întrebarea de la început nu e doar întâmplătoare. Cristina Cioran şi Paula Chirilă o aduc în discuţie înainte de a se săruta şi nu numai.
• Unul din rolurile neclare ale filmului este acela al unui bărbat îmbrăcat în haine de femeie. Acesta apare puţin în film. Una din scene poate fi văzută mai jos.

Şi iată şi videoclipurile.

Trailer Margo



Scena 1 : Ai făcut vreodată sex cu o femeie?



Scena 2



Citeşte şi
Faze gay din filmele româneşti
Faze gay din seriale româneşti
Lombarzilor 8 are un subplot gay

0 comentarii on "Recenzie film : Margo (2006)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez