luni, 15 februarie 2010

Fucking Amal (1998)

Publicat de FLORIN la 12:15

„Sunt lesbiană ... homosexuală. Glumeam.” spune Elin mamei sale, cu toate că nu ştie dacă chiar glumeşte, iar nonconformismul ei o ajută pe aceasta ca remarca să îi fie considerată glumă. Avem deci o fată sigură pe sine, prietenoasă, petrecăreaţă, îndrăzneaţă, rebelă şi totuşi virgină ( deşi a umblat cu mulţi băieţi). Ea este punctul de interes al lui Agnes, colegă cu ea, dar o necunoscută pentru iubirea ei secretă şi o invizibilă cam pentru tot restul şcolii.

Poate că nu s-ar fi întâmplat nimic, poate că Elin ar fi devenit model, poate că ar fi rămas în Amal, s-ar fi căsătorit, ar fi avut doi copii, după care ar fi fost părăsită de soţ, poate că Agnes s-ar fi sinucis, dar totul s-a schimbat când Elin s-a dus la petrecerea aniversară a colegei sale din plictiseală şi a sărutat-o pe aceasta în urma unui pariu.

Apoi, a urmat povestea de dragoste dintre cele două, reală, deloc siropoasă, care a dus la un coming out ce poate le-a căscat gura colegilor, dar care personal m-a bucurat.

Fucking Amal’ e un film real. Cel puţin pentru ei, căci altfel ar reacţiona părinţii români la cuvântul „lesbiană”. Ne uităm spre ei şi până când spunem „fucking România”, poate vom descoperi că nici România nu e atât de rea. Amal este oraşul în care se desfăşoară acţiunea.

Un film propunere a Suediei pentru premiul Oscar la categoria „cel mai bun film străin”.

4,50 din 5.

Credit foto : Memfis Film

Citeşte şi
Get real – recenzie
Maurice - recenzie
Far from Heaven – recenzie

0 comentarii on "Fucking Amal (1998)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez