marți, 23 iunie 2009

Behind the red door – recenzie

Publicat de FLORIN la 13:30

Filmele de televiziune pot reprezenta de foarte multe ori o surpriză plăcută, mai ales dacă sunt realizate de SHOWTIME (competitorul pe piaţa americană a HBO), dar nu numai. Din păcate, există şi foarte multe aspecte negative când un film este creat pentru televiziune. Ori are şansa de a fi foarte apreciat, ori are şansa de a se pierde prin sertarele televiziunilor, pentru că cele mai multe dintre ele nu au şansa de a se populariza la festivaluri.

‚Behind the red door’ este un film chiar foarte reuşit, care ne arată probleme unui gay din cu totul altă perspectivă, fără a ţine de discriminare sau de alte astfel de aspecte. Filmul surprinde relaţia dintre un frate bolnav de HIV/SIDA pe moarte şi sora acestuia, o relaţie cu multe sechele, ce ţin de la moartea mamei personajelor, bănuirea tatălui drept vinovat, violenţa fizică şi psihică până la egoismul şi perfecţionismul lui Roy, singurătatea şi teama lui Natalie.

Tocmai această îndepărtare de problematica obişnuită gay îl face un film de apreciat, o dramă de respectat. În fond, ce sunt gay-ii dacă nu şi ei nişte oameni obişnuiţi? Dacă s-ar termina odată cu discriminarea asta, ca să ne putem vedea de celelalte probleme pe care le avem.

Filmul se bucură de prestaţiile a doi actori impecabili: Kyra Sedgwick şi a lui Kiefer Sutherland (oarecum genial în ipostaza de gay uşor efeminat uşor de confundat cu „aerele” unui bărbat din mâna căruia o femeie ajunsă nu mai poate scăpa). Categoric, un film de văzut.

Notă imdb: 6,7 din aproape 1000 de voturi ( aspectul negativ la a fi un film de televiziune)
Indice metacritic: nu se găseşte în metacritic.
Note: Florin 4,25 Ionutz 4,75 => Media 4,50

Descarcă film aici
Subtitrare aici

Behind the Red Door Trailer


Credit foto : Blue Rider Pictures

2 comentarii on "Behind the red door – recenzie"

Anonim spunea...

Recunosc ca de filmul asta nu am auzit pana acum, dar daca tu zici ca merita efortul, atunci trebuie incercat ;)

FLORIN on 23 iunie 2009 la 20:27 spunea...

aştept părerea ta;)

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez