vineri, 9 octombrie 2009

The adventures of Priscilla, queen of the desert (1994)

Publicat de FLORIN la 21:01

Filmul australian din 1994 este un eveniment cultural în general. Asta îl face un clasic de neratat pentru comunitatea gay. Impactul său în lume e unul atât de puternic încât în cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney din 2000, oficialii australieni au inclus în prezentare imagini din acest film cu totul deosebit. Şi asta pentru că merită cu siguranţă. Într-o combinaţie de comedie, asezonată cu muzica pe care toţi o îndrăgim, costume pe care nu putem decât să le admirăm, imagini superbe şi cu nelipsitul mesaj de toleranţă şi iubire, Stephan Elliot a creat aproape o capodoperă.

Trei drag queen se hotărăsc să pornească într-o călătorie prin centrul Australiei din diferite motive. Tick / Mitzi ( Hugo Weaving) trebuie să ajungă la fosta lui soţie pentru a o ajuta într-o problemă urgentă, Bernadette ( Terence Stamp) caută un refugiu după ce iubitul său a decedat, iar Adam / Felicia ( Guy Pearce) vrea să urce Canionul Australian îmbrăcat în drag queen. Trei misiuni cu totul diferite, pe care fiecare va încerca să o ducă la împlinire într-o călătorie în care fiecare ajunge să afle mai multe despre ceilalţi, întotdeauna într-un mod care să atragă zâmbete. Dacă vă întrebaţi cine e Priscilla, răspunsul este „autocarul” cu care eroii noştrii călătoresc.

Ceea ce mai găsesc interesant, privind dincolo de film, este că actorii din rolurile principale nu sunt gay. Nici nu ştiu în câte alte filme au mai interpretate personaje gay, dar ştiu că în acest film au arătat pe cât de convingător posibil. Terence Stamp a fost cel mai apreciat dintre cei trei. E drept că a furat de multe ori show-ul.

Filmul a fost premiat pentru costume la Oscar, primind alte două premii la BAFTA şi fiind nominalizat de două ori şi la Globurile de Aur.

Eu spun că dacă v-a plăcut ‚The Birdcage’, puţin probabil să nu vă placă şi acest film.

Notă gayinromania: 4,50 din 5.

Subtitrare aici.



Credit foto : PolyGram Filmed Entertainment

0 comentarii on "The adventures of Priscilla, queen of the desert (1994)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez