miercuri, 24 februarie 2010

Wild Side (2004)

Publicat de FLORIN la 16:42

Filmul lui Sebastien Lifshitz, care după opera sa aş asuma că este gay, s-a dorit o poveste intimă despre regăsirea de sine, cu accent pe „intimă”. Sigur, dacă e discutabil dacă a reuşit să fie intim ca şi profunzime, cu siguranţă avem despre ce vorbi fiindcă a fost intim din alte puncte de vedere. Am încercat să tot evit să spun asta, dar până la urmă filmul acolo m-a dus.

Marea victorie a filmului este că aduce pe ecran ca şi artă, nu ca pornografie, o scenă de sex ( nu explicită, dar foarte clară) între doi bărbaţi ( unul transexual). Nu cred că vreun alt film a mai avut asta. Acesta e singurul aspect care m-a pus pe gânduri la acest ’Wild Side’, deşi rămâne discutabil cât public larg va vedea filmul, mai ales până la final.

Dar dacă vreţi să vă spun şi povestea prin care se întâmplă această scenă, ‚Wild Side’ urmăreşte reîntâlnirea cu oraşul natal al unui transexual prostituat, nevoit să se întoarcă după mai bine de jumătate din viaţă aici pentru a-şi îngriji mama bolnavă ( cu care de asemenea nu mai ţinuse legătură de atâta timp şi care încă nu îi aprobă stilul de viaţă). Nu vine singur, ci împreună cu cei doi iubiţi ai săi : Djamel şi Mikhail.

Aici, într-un mediu în care liniştea te îndeamnă să îţi aminteşti, fiecare regăseşte povestea sa.

Surprinzător, filmul nu mi-a plăcut. Spun surprinzător, pentru că acest tip de film e unul preferat de mine. Nu şi de data asta.

De menţionat că ‚Wild Side’ a fost premiat în 2004 la Festivalul de la Berlin.

Credit foto : Maia Films

Citeşte şi
Filme gay
Cruising (1980)
Un chant d’amour (1950)

0 comentarii on "Wild Side (2004)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez