vineri, 10 iulie 2009

As good as it gets ( Mai bine nu se poate) - recenzie

Publicat de FLORIN la 16:22

‚ Mai bine nu se poate’ e un film cu un subplot gay, dar după mine subplotul e destul de întins ca să fie inclus în categoria filmelor de interes gay.

Jack Nicholson
este Melvin Udall un scriitor ipohondru, superstiţios, obsesiv, rasist, homofob, cinic, singuratic, care nu are prieteni şi a cărui singură plăcere este aceea de a-şi trăi fiecare zi într-un mod exact identic, fără niciun fel de schimbare. Vecinii nu îl plac, nicio problemă nici lui nu îi plac ei. Trecătorii nu îl plac, nimic nou pentru el. Chelnerii nu îl plac, pentru el e ok dacă una anume e cea care îl suportă. Totul se schimbă cu ajutorul unui căţeluş.

Helen Hunt este Carol Connelly, o chelneriţă a cărei singură preocupare din ultimii ani a fost să aibă grijă de fiul său bolnăvăcios. Un alt lucru pe care îl face zilnic e aceea de a-i servi masa lui Melvin Udall, fiind singura ce reuseşte să reziste capriciilor lui. Viaţa ei ia o turnură într-o zi când e nevoită să îşi o altă slujbă pentru a fi mai aproape de copilul său.

Greg Kinnear este Simon Bishop, un artist gay cu un căţel mereu alături şi un agent de vânzări foarte protector. Viaţa lui din poveşti se schimbă când e jefuit şi băgat în spital de un model al tablourilor sale. Falit fiind trebuie să ceară ajutorul părinţilor ce nu l-au vizitat sau sunat în cele câteva săptămâni de spitalizare.

‚ Mai bine nu se poate’ este o comedie inteligentă ce ne arată că oamenii se pot schimba, că în viaţă merită acceptate provocările, că în spatele unor uşi mereu închise se poate găsi o persoană cu adevărat de apreciat. Şi toate astea sunt transmise făcându-te să şi râzi.

2 premii Oscar pentru Jack Nicholson şi Helen Hunt şi alte 5 nominalizări inclusiv pentru cel mai bun film şi pentru Greg Kinnear. E de menţionat şi căţeluşul. Ce mai Lassie? Avem un nou câştigător.

Notă imdb: 7,8 din peste 83.000 de voturi.
Indice metacritic: 67 din 100 – critici, 8,9 din 10 – utilizatori
Note: Florin 4,25 Ionutz 5 => Media 4,625

Descarcă film aici
Subtitrare aici



Sursă

2 comentarii on "As good as it gets ( Mai bine nu se poate) - recenzie"

Amazon on 15 iulie 2009 la 13:02 spunea...

Am vazut mai demult filmul asta si mi-a placut pentru ca vorbeste despre intoleranta intr-un mod inteligent, si intr-o nota comica, fara sa se foloseasca de cliseele gay. De asemenea, as mai recomanda o serie de filme: Just A Question Of Love, Beautiful Thing, Mysterious Skin, Sommersturm, Taxi Zum Klo, C.R.A.Z.Y., As Luck Would Have It [Le Hasard Fait Bien Les Choses], Transamerica, Flawless, Boys Don't Cry, Boy Culture, Shortbus, My Own Private Idaho. Pe astea le-am vazut, si le recomand pentru ca am considerat ca nu reprezinta pierdere de vreme. De asemenea, mai am o serie de filme pe care le-am descarcat, dar inca nu le-am vazut, si despre care am citit ca merita: Big Eden, Latter Days, When I'm 64, Edge Of Seventeen, Smukke Dreng [Pretty Boy], Go West, Life As A House, Shelter, Love Is The Devil. Pe de alta parte, pe lista de filme care merita, si pe care o sa le iau sunt: L'Homme Qui J'Aime [The Man I Love], Formula 17, Adam And Steve, Ang Lihim Ni Antonio, Back Soon, Bedrooms And Hallways, Bishonen, Coffe Date, Crutch, Endgame, Holding Trevor, Itsuka No Kimi E, Love In Thoughts, Making Love, Naked Boys Singing, Phoenix, Poster Boy, Spin The Bottle, Tan Lines, Testosterone, The 24th Day, The Witnesses, The Trip, Total Eclipse, When Love Comes, Whole New Thing, Yossi & Jagger. Filmele astea, ca si celelalte, le-am descoperit hoinarind pe IMDb, si se pot descarca. Si inca ceva frumos: am descoperit blogul unui baiat, unde face recenzii filmelor cu "tematica" http://laboitedureveur.blogspot.com/?zx=2d3f19f9bc4b1695
Imi amintesc acum si de Dog Day Afternoon si de Cruising, ambele cu Al Pacino. De pus pe lista. Vizionare placuta. To be continued...

Amazon on 15 iulie 2009 la 13:22 spunea...

Si sa nu uitam de Brokeback Mountain. Unora nu le-a placut... interesant e ca au fost si persoane hetero care au apreciat sau care nu au inteles filmul. Cei care l-au apreciat, au facut-o pentru povestea de dragoste, sfasiata de convenientele sociale si de intoleranta, si nu au tinut cont de faptul ca e vorba de doi barbati. Altii apreciau ca macar in film, barbatii pareau "normali" pentru ca s-au casatorit si au avut copii. Hmm... normalitate, I love this thing thrown in my face everytime! M-am regasit in povestea filmului intr-o oarecare masura, pentru ca am fost indragostit de doua ori de barbati casatoriti, care locuiau departe de mine. Asa incat pot sa ma identific destul de mult cu ceea ce descrie filmul. De vazut.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez