joi, 25 februarie 2010

A Jihad for love - gay şi musulman

Publicat de FLORIN la 14:00

Viaţa gaylor în islam este poate cea mai ofertantă temă a momentului. Însă pentru ca un documentar să iasă bine nu este de ajuns tema, e nevoie de ceva mai mult. S-a reuşit în cazul extraordinarului documentar ‚Be Like Others’. Nu se reuseşte în cazul lui ‚A Jihad for love’.

Ştim cu toţii că biserica continuă să afirme că homosexualitatea este un păcat. În religia creştină bazele acestei afirmaţii sunt luate din controversata poveste biblică ‚Sodoma şi Gomorra’. Aceeaşi poveste se găseşte şi în Coran şi continuă să afecteze vieţile a milioane de oameni.

Faţă de noi, eroii acestui documentar s-au născut în ţări unde religia dictează în totalitate legea. Iar conform legii, unii dintre ei au fost închişi, biciuţi, renegaţi. Şi cu toate astea, ei au rămas fideli credinţei lor. ‚A Jihad for love’ vrea să ne arate de ce, încercând să integreze comunitatea gay ca parte a comunităţii islamice.

Într-una din scenele acestui documentar, bărbatul intervievat povesteşte despre răspunsurile date de un învăţător legate de homosexualitate, răspunsuri despre care spune că sunt lipsite de esenţă. Din păcate pentru regizorul filmului acelaşi lucru se întâmplă cu aceştia. Ei continuă să îşi afirme credinţa în religia musulmană, dar fără să reuşească să ne facă să înţelegem de ce.

În plus, documentarul are tendinţa de a se repeta, lungindu-se superficial. Rezultatul este deseori plictisitor, în ciuda prezentării unor poveşti emoţionante.

3,25 din 5.

Credit foto : Channel Four Films

Citeşte şi
Paragraph 175 (2000)
Silent partners trailer
Tila Tequila sau cum MTV a schimbat o perceptie

0 comentarii on "A Jihad for love - gay şi musulman"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez