luni, 19 aprilie 2010

Shank, despre filmul clişeu şi filmul independent

Publicat de FLORIN la 14:57
Filmele gay nu sunt majoritar slabe. Sigur, există o serie de filme în clişee care reprezintă oficial genul prin promovarea de care dispuns. Este foarte posibil ca respectiva categorie să funcţioneze la o parte a publicului, iar succesul să nu fie în totalitate politic. Dar am trecut de vremurile în care ne limitam la câteva filme. Avem din ce să alegem, ideea este să ştim unde să căutăm acel altceva.

Părerea iniţială faţă de ‚Shank’ este total diferită faţă de cea pe care ţi-o face filmul. Din trailer pare un film dintre cele mai în clişee, realizat şi independent de data asta. Însă, precum în ‚Eu când vreau să fluier, fluier’ naturaleţea unor ne-actori este chiar uimitoare şi face din film unul cu adevărat interesant. Are poveste, are tensiune, are personaje.

‚Shank’ se deschide foarte provocator. Atingeri în locuri intime, consum de droguri, sex în pădure, filmatul evenimentului, revizionarea acasă, limbaj vulgar, violenţă fizică sunt câteva din elementele cu care suntem întâmpinaţi. Lucrurile nu se îndepărtează niciodată prea mult, aceste evenimente repetându-se. Eroul principal însă ajută pe una din victimile amicilor săi, un adolescent gay care vede viaţa total diferit faţă de cel care l-a ajutat.

Ceea ce urmează este o combinaţie explozivă de love story, coming of age, thriller indie, semi-erotic film, care funcţionează excelent în cea mai mare parte. În timp ce eroul descoperă şi un alt stil de viaţă şi sentimente, foştii lui prieteni află secretul acestuia şi plănuiesc răzbunarea încărcaţi de o foarte mare ură, care însă descoperim că vine de undeva.

Filmul e o mare surpriză pentru scena gay indie. Deşi pare cunoscut, ‚Shank’ merge în altă zonă şi reuşeşte să prezinte o poveste cunoscută într-o altă viziune.

Sigur, se pune întrebarea cât de multă lume interacţionează cu filmele independente, ceea ce ne duce la un adevăr : lipsesc filmele gay realizate de marile studiouri. Acestea însă nu sunt neapărat filme mari, după mine. ‚Shank’ e un film care făcut la Hollywood ar fi fost lipsit de tot ceea ce îl face reuşit. Puterea sa brută nu ar fi putut trece de codurile hollywoodiene. Aşa cum se găseşte este extraordinară.

Trailer mai jos.



Citeşte şi
Funeral Parade of Roses
Filme gay
Scurt-metraje gay

7 comentarii on "Shank, despre filmul clişeu şi filmul independent"

wannabegay on 19 aprilie 2010 la 20:27 spunea...

imi amintesc ca am vazut trailerul acum ceva timp si chiar mi-a placut. sigur, se pot observa cateva lipsuri: interpretare, credibilitate, violenta (adica ar trebui sa fie mai 'bruta'), insa cred ca va fi o surpriza placuta.

FLORIN on 21 aprilie 2010 la 10:23 spunea...

sunt curios dacă îţi va plăcea. nu ştiu dacă e chiar genul tău de film.

Anonim spunea...

Nu`s f bun la engleza si n`am inteles chiar tot din film,Mai ales partea in care carl este violat de amicul sau...de ce a fct asta daca uraste homosexualii:|?

FLORIN on 21 aprilie 2010 la 23:05 spunea...

răspunsul ţine mai degrabă de psihologia personajelor. Eu zic că s-a observat în scena din maşină în care cei doi prieteni se droghează faptul că între cei doi prieteni există o tensiune sexuală. Adaugă la asta caracterul violent al amicului, posibila gelozie a unui homosexual (bisexual) refulat şi acţiunea şocantă a sa îşi găseşte câteva explicaţii.

Anonim spunea...

In plus de asta nici cu tipa aia nu s`a culcat in cimitir,probabil chiar era gay:-??

FLORIN on 22 aprilie 2010 la 16:07 spunea...

da, şi asta... acum că tot ai pus întrebările astea îmi dau seama că din punct de vedere psihologic personajul ăsta a fost cel mai interesant. că era gay, că nu era rămâne greu de spus.

Anonim spunea...

Am vazut acest film si mi-a placut mult

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez