marți, 11 august 2009

Freeheld - recenzie

Publicat de FLORIN la 10:29
‚Freeheld’ este un documentar de scurt-metraj din 2007 premiat cu Oscar, ce urmăreşte povestea Laurei Hester, un om al legii, care se întoarce spre lege pentru a-i proteja partenera, Stacie. Lupta pe care această femeie bolnavă de cancer o dă pentru ca partenera sa de viaţă să obţină beneficiile care în cadrul unui cuplu heterosexual se oferă, este apăsătoare şi dureroasă.

Cum poţi privi un om în ochi, un om care şi-a adus contribuţia la comunitate, apărând-o, care acum e pe moarte şi să îi spui că înţelegi problema ei, dar că e o problemă de cifre? Urmărind acest documentar veţi vedea cu ochii voştrii cum oficialităţile respectivului ţinut pot face asta, unii poate cu greutate, alţii cu mai puţină greutate, printre oficialităţi aflându-se inclusiv o persoană a cărui mamă şi soră s-au luptat cu această boală. E interesant cât de politic se poate duce o astfel de luptă.

Şi e interesant de urmărit şi cum decurg ultimile luni din viaţa cuplui Laura – Stacie. Sunt câteva scene care nu te pot lăsa indiferent.

0 comentarii on "Freeheld - recenzie"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez