marți, 16 februarie 2010

The Times of Harvey Milk (1984)

Publicat de FLORIN la 23:52

Milk’ a fost filmul gay al anului 2008, reuşind să obţină două premii Oscar la ceremonia din 2009. Cu 24 de ani înainte, documentarul lui Rob Epstein a făcut de asemenea istorie, câştigând premiul la categoria sa.

Rob Epstein este un geniu al documentarului lgbt. S-a văzut asta la The Celluloid Closet, Paragraph 175 şi Common Threads : Stories from a Quilt. Primul mare succes al său a fost însă această variantă documentar a filmului din 2008, care nu s-a îndepărtat deloc de realitate. E interesant că urmărind acest film ajungi să apreciezi mai mult un altul.

Ce au în comun cele două opere? Ambele au încercat să surprindă spiritul puternic al unui om care a scris istoria. Pe când filmul din 2008 arată şi o faţă mai personală a primului politician gay american, în 1984 Rob Epstein a preferat să privească totul într-un mod politic şi să arate importanţa acestui om pentru comunitatea gay.

În general, totul ne este familiar, ‚The Times of Harvey Milk’ vine doar să mai ne ofere câteva detalii şi insistă mai mult pe procesul lui Dan White.

Nu reuseşte să creeze un alt impact faţă de poveste. Aceasta în sine e însă cea care merită ştiută din acest film, din celălalt film sau din alte surse.

Harvey Milk a fost un erou.

4 din 5.

Credit imagine : Black Sand Productions

Citeşte şi
Freeheld - recenzie
Silent partners trailer
Religulous (documentar) - recomandare

0 comentarii on "The Times of Harvey Milk (1984)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez