marți, 29 septembrie 2009

Du er ikke alene (1978)

Publicat de FLORIN la 15:00

Poate că nu ar fi trebuit să mă las cucerit de rating-ul mare ( e adevărat dintr-un număr nu la fel de mare de voturi) al acestui film şi să mă informez puţin mai mult înainte de a-l vedea. Nu că ar fi fost un film atât de rău. Dar nu mă aşteptam tocmai la asta. Regizorul a vrut să transmită un mesaj, dar nu a vrut să fac un film numai despre doi băieţi care îşi descoperă sexualitatea şi află că „nu sunt singuri”. A ales un grup mai mare de adolescenţi diferiţi aflaţi într-un internat într-o etapă când fiecare descoperă ceva despre sine.

‚Du er ikke alene’ ( You are not alone) e un film care îşi asumă câteva teme revoluţionare pentru acea perioadă în lumea filmului. Însă ceea ce la început părea a fi o poveste de descoperire a identităţii sexuale atât de sugestivă ca şi cele descoperite în filmele de astăzi a devenit o poveste încâlcită, care însă şi-a spus ceea ce îşi propusese. Totuşi, nu la intensitatea la care să te prindă. La final chiar dacă şi-a asumat transmiterea mesajului de toleranţă, pentru mine nu a fost de ajuns.

Regizorul Lasse Nielsen a dorit să nu insiste pe partea de sexualitatea, deşi a menţionat-o. Povestea de dragoste însă nu s-a întâmplat pe ecran. Am văzut un început de început şi un sfârşit, dar nu esenţa. Exact asta lipseşte filmului. Dar pentru un film din 1978 poate că este destul şi atât.

Notez subiectul, imaginea ( mai bună decât în filme de la Hollywood realizate în aceeaşi perioadă) şi muzica ( destul de simpatică).

Notă gayinromania: 4 din 5.

Filmul poate fi urmărit şi pe YouTube http://www.youtube.com/watch?v=PSXvhp3lRE0
Aici,apoi related videos



Credit foto : Steen Herdel Filmproduktion

0 comentarii on "Du er ikke alene (1978)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez