miercuri, 3 martie 2010

Save me (2007)

Publicat de FLORIN la 09:42

De ce noi şi nu ei? Asta e întrebarea cu care rămâi după acest film, altfel destul de nesemnificativ. Subiectul nu e nou, povestea e una deloc surprinzătoare, ba chiar banală, regia nu vine cu ceva să te facă să reţii numele persoanei, filmul e de evitat. Nu are niciun fel de putere.

Cu toate astea, subiectul e mai mult decât ofertant, iar întrebarea de la începutul recenziei chiar merită un răspuns. De ce noi ( gay-ii) ar trebui să căutăm salvarea, ci nu ei ( părinţii) care nu ne pot accepta aşa cum suntem în numele religiei? Ura e un păcat din câte aveam eu la cunoştinţă. Homosexualitatea încă e discutabil cât de păcat e. Şi atunci de ce cineva ar trebui să ducă o luptă cu sine pentru a căuta ceva ce nu există? Pe când, în cazul lor, de ce nu ar duce o luptă cu ura, când iubirea ( teoretic există)?

Asta e întrebarea pe care Scott ( Robert Grant – Queer as Folk) o atinge când pe patul de moarte tatăl său îi citează Leviticus. Astfel că după o luptă purtată luni de zile cu sine, regândeşte toată situaţia, "ajutat" şi de Gayle ( Judith Light), „îndrumătoare spirituală” a grupului, care nesuportând să vadă niciun fel de apropiere între el şi Mark ( Chad Allen – personajul principal al filmului) îl atacă verbal şi părăseşte acest centru.

Mai rămâne întrebarea dacă vine şi Mark cu el. Cine e Mark? O persoană cu multe probleme, inclusiv cu drogurile, care mai e şi gay. Cu familie credincioasă, faptul că e gay e, după ei, reprezintă motivul pentru care acesta are probleme cu drogurile. Astfel ajunge la acest centru unde „se vindecă” homosexualii, unde o găseşte pe Gayle ( care vede în el fiul pierdut din pricina drogurilor, care au ajuns la el pentru că era gay, ci nu(?) pentru că mama sa l-a gonit din casă când acesta i-a spus de orientarea sa sexuală, astfel obligându-l să se expună unor pericole pe care nu le-ar fi întâlnit dacă aceasta nu ar fi căutat marea sa dragoste în sufletul său "nobil şi pur").

Răspunsul îl cunoaşteţi. Filmul e prea clişeu pentru a vă fi necunoscut, aşa că mai rămâne de discutat asupra subiectului decât.

3 din 5.

Credit foto : MythGarden

Citeşte şi
Prayers for Bobby - recenzie
Exorcism gay
Religia si homosexualitatea

0 comentarii on "Save me (2007)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez