marți, 14 aprilie 2009

Religia si homosexualitatea

Publicat de FLORIN la 20:08
Poate ca vi se pare ca nu ne aflam tocmai in momentul potrivit pentru a incepe o asemenea dezbatere, dar cu toate astea o voi face. Si asta pentru ca articolul de fata nu are ca scop a arata cat rau face religia in unele cazuri.

Vreau doar sa dezvolt o afirmatie a lui Tony Blair dintr-un articol. publicat saptamana precedenta :

“Cred insa ca e interesant ca daca s-ar merge intr-o biserica catolica intr-o duminica si s-ar face un sondaj, ar fi surprinzator pentru multi cat de liberali ca gandire sunt oamenii de acolo”.

Exista si oameni toleranti printre oamenii religiosi. De altfel, exista religii pe glob care accepta homosexualitatea si care “nu condamna nici macar homosexualitatea”, daca nu “pe homosexualii”. Acum cativa ani am avut o profesoara de religie cu care dezbateam mai multe subiecte. Unul dintre ele a fost legat de homosexualitate. Desi se poate spune ca primea “incurajarile” clasei pentru a da in homosexuali, ea a spus “hai sa nu exageram”. Mama are o casa plina de icoane si desi nu viziteaza biserica prea des nu mi-a pomenit prea multe de religie, ci mai degraba de problemele peste care as putea da in societate.

Pana la urma homosexualitatea nu are de ce sa fie impotriva religiei. Ca unii oamenii prefera asta e cu totul altceva. Probabil peste vreo doua secole nici macar Biserica Catolica va accepta crestini homosexuali. Se poate insa sa ma insel. Cred insa ca exista cai de comunicare. Iar daca profesoara de religie, un om din sistem, nu a fost atat de dura pe cat, cel putin eu, ma asteptam sa fie, inseamna ca exista loc de “Buna ziua” si de o conversatie dupa. Voi ce parere aveti?

In saptamanile ce urmeaza voi incerca sa dezvolt acest subiect.

3 comentarii on "Religia si homosexualitatea"

Emy on 14 aprilie 2009 la 20:55 spunea...

La mine a fost chiar invers. Profa mea de religie e homofoba, insa colegii mei au dat dovada de toleranta... desi pot fi si ei ipocriti, vrand doar sa o contrazica pe profa. Cert e ca m-am simtit bine ca nu eram singurul 'ciudat' de revoltat... totusi, la intrebarea "Homosexualii se pot mantui?", profa a raspuns afirmativ "Fara placere trupeasca, cu post si prin respectarea Tainelor..."

Despre religie in sine nu prea am cuvinte de laude... defapt nu religia e cea nedreapta, ci biserica, in frunte cu papa. Religia are regulile ei, care intr-un final sunt spre binele nostru, insa biblia ar trebui rescrisa, iar biserica recladita din toate pdv.

ok... sa fim realisti: homosexualitate si biserica... nu se leaga deloc. Tot profa de religie zicea ca sexul trebuie sa fie doar pentru perpetuarea speciei, restul e pacat. Un gay cu ce ar ajuta asta?
Dar atata timp cat e omenesc, e firesc sa iti doresti ceea ce te face sa fii bucuros, de ce e pacat? E pacat atunci cand dai in egoism, cand doar pentru asta existi...(si aici ar fi numeroase exemple printre gayi).

Eh... oricum toate religiile au aceeasi structura bine-rau... fiindca trebuie sa speram la ceva si sa ne fie frica de ceva, si cam asta ne tine in frau pana la urma. E ca un film comercial, facut de americani, si care inca de la inceput stii cum se va termina...

Important este sa iubim si sa ne bucur de viata, chiar daca nu stim cine ne-a dat-o!

CM( cristian) spunea...

Foarte putini romani au curajul sa gandeasca cu creierul lor. Din cauza asta daca popa zice ca e pacat , in bisericile din Romania, nu prea sunt oameni cu alta parere. Mai mult, lumea crede ca "pacatul" homosexualilor afecteaza salvarea natiunii. Si da-i si lupta!
Traind intr-un oras mare pot ignora presiunea "dreptcredinciosilor" dar am un fior de ingrijorare cand ma gandesc la vietile gay-ilor si lesbienelor din satele Romaniei sau din oraselele mai mici.
Citeam pe gayromeo mesaje ale locuitorilor unor tari in care homosexualitatea e interzisa. Oare cum am putea afla povesti despre homosexualii din satele romanesti?

FLORIN on 15 aprilie 2009 la 15:26 spunea...

eu nu cred ca se intampla fiindca "popa le zile". multe mai spune popa si ei nu fac. e o problema a societatii in general, iar Biserica si religia sunt niste scuze invocate doar pentru a se gasi niste motive pentru intoleranta lor.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez