luni, 29 iunie 2009

Capote – recenzie

Publicat de FLORIN la 13:38

'Capote' este un film biografic ce surprinde viaţa unuia din cei mai mari scriitori americani Truman Capote pe perioada de scriere a celui mai celebru roman al său ‚In cold blood’. Pentru cei ce nu ştiau, Truman Capote a fost unul din scriitori cei mai controversaţi ai perioadei sale, pentru subiectele tratate, printre care şi propia homosexualitate.

Filmul în cauză a reuşit să îi aducă actorului Philip Seymour Hoffman, numeroase distincţii printre care şi premiul pentru cel mai bun actor la a78a ceremonie a Premiilor Oscar, premiu cu adevărat meritat. De altfel, e greu de gândit cum ar fi fost filmul fără el, acesta având un rol de geniu, fără niciun fel de exagerare. Fiecare gest te cheamă în lumea lui Truman Capote, o lume plină de contradicţii. Subiectul filmului te duce într-un loc plin de contradicţii, iar simbolistica discuţiilor e greu de surprins. Când se spune adevărul? Când minte? Când se minte pe el însuşi? E o încărcătură de sentimente care îl face pe artist să pice în propia-i capcană, ataşându-se fără voie de un criminal pe care îl vrea mort, dar îl vrea şi viu în acelaşi timp.

‚Capote’ e unul din acele filme foarte serioase, la care alegi să te uiţi cu mare atenţie. E ceea ce unii ar putea numi „un film pentru critici”. Iar cel puţin criticii l-au plăcut având 5 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, 5 la premiile BAFTA şi lista poate continua până la 44 de premii şi 43 de nominalizări.

Din punctul meu de vedere, un film ce trebuie văzut.

Notă imdb: 7,6 din peste 36.000 de voturi.
Indice metacritic: 88 din 100 – critici, 7,9 din 10 – utilizatori
Note: Florin 4,50 Ionutz 3,75 => Media 4,125

Descărcaţi film aici
Subtitrare aici
Urmăreşte pe YouTube aici ( apoi related videos)



Sursă

2 comentarii on "Capote – recenzie"

Anonim spunea...

Un film excelent!!! si cartea Cu sange rece mi-a placut foarte mult. Capote a fost un geniu!!!

FLORIN on 30 iunie 2009 la 11:46 spunea...

cu filmul total de acord. cu truman capote întâi trebuie să îl citesc. ;))

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez