joi, 30 septembrie 2010

Terapie prin sex

Publicat de FLORIN la 14:21
James ( Paul Dawson) şi Jamie ( Pj DeBoy) formează un cuplu de mai bine de şase ani, însă problemele i-au ajuns din urmă, motiv pentru care, cu nu o foarte mare deschidere, caută să îşi lărgească orizontul, redefindu-şi relaţia ca una deschisă. În vizită la consiliera de cuplu Sofia ( Sook Yin Lee), aceştia reuşesc să producă o confesiune din partea îndrumătorului lor. Sofia nu a avut niciodată un orgasm, un lucru cel puţin un pic ciudat pentru meseria pe care o are. De aceea ei îi fac acesteia cunoştinţă cu ‚Shortbus’-ul. Aici ea găseşte persoane eliberate, dar şi persoane strâmtorate, care nu ştiu sursa problemelor lor.

Personajele din cel de-al doilea film de lung metraj al lui John Cameron Mitchell, autorul kitsch-osului perfect ‚Hedwig and the angry inch’, fac terapie prin sex, cu toate că problemele lor nu sunt neapărat de ordin sexual. Dar aşa cum problemele sexuale sunt uneori cauzate de dificultăţi emoţionale, aşa şi problemele emoţionale pot porni de la dificultăţi de ordin sexual. Astfel că această căutare a personajelor spre rezolvarea propiilor probleme are sens. Pe undeva, prin jurul lor, printre toate persoanele care fac sex sau doar privesc, se găseşte cheia către rezolvare.

Prezentat în cadrul festivalului de la Cannes, ,Shortbus’ e cunoscut mai ales pentru imaginile sale explicite. Dar faptul că actorii chiar fac sex pe ecran nu e întocmai cel mai important lucru. Căutarea personajelor, jocul acesta cu emoţiile lor este adus pe peliculă cu atâta deschidere încât spectatorul va fi mult mai captivat de acţiunea sa energică decât de partea erotică. Iar New York-ul de după 2001 are parte de un fel de renaştere la finalul filmului.

Dar în acelaşi timp imaginile explicite sunt acolo şi ăsta e un câştig necesar de menţionat. Într-o lume a Hollywood-ului în care totul trebuie să se încadreze în nişte limite create de industrie, e important că viziunea artistică a cuiva încă mai reuşeşte să nu fie cenzurată. E terapie prin sex pentru Hollywood, cu un rezultat foarte bun.

Vedeţi un trailer aici.

Te-ar putea interesa
A Jihad for love - gay şi musulman
Personalitati gay pe GayForToday
The Celluloid Closet (1996)

8 comentarii on "Terapie prin sex"

Anonim spunea...

super filmul!! il recomand celor care inca nu l-au vazut....merita

P.S. chiar asteptam o recenzie de la tine, Florin ;) :P

Florin on 3 octombrie 2010 la 11:21 spunea...

la ce alte filme mai aştepţi recenzii?

Anonim spunea...

Head on, Prick up your ears

Florin on 5 octombrie 2010 la 17:36 spunea...

am notat. ;)

D.D spunea...

Mi s-a parut doar o scuza pentru nuditate gratuita. Nu as revedea asa ceva.

Florin on 10 octombrie 2010 la 19:33 spunea...

nu ştiu ce să zic. mai sunt nevoie de scuze când vine vorba de nuditate? aş zice că nu. După mine aici nuditatea a avut sens. Dar bineînţeles sunt opinii şi opinii. Pentru mine ăsta e un film de revăzut la un moment dat.

Florin on 10 octombrie 2010 la 19:47 spunea...

ps : ţi-am citit şi restul comentariilor. voi încerca să scriu despre filmele propuse în curând. Mulţumesc pentru toate părerile tale. ;)

D.D. spunea...

N-ai pentru ce! Imi place blogul si voi mai comenta pe masura ce mai vad filme.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez