vineri, 15 octombrie 2010

Drumul gay spre Palme D’Or

Publicat de FLORIN la 16:41
Regizorul cu un nume aproape imposibil de pronunţat Aapicahtpong Weerasethakul a triumfat anul acesta la Cannes cu un film pe care mulţi critici aproape nu şi-au găsit cuvinte să îl descrie. O poveste cu fantome, despre spiritualitate, sălbăticie sunt câteva dintre descrieri, care i se pot potrivi şi filmului ‚Sud Pralad’, care tot la Cannes a câştigat premiul juriului acum câţiva ani. Mai are ceva : doi bărbaţi îndrăgostiţi unul de celălalt.

Faptul că cei doi au un fel de relaţie e partea cea mai uşor de sesizat în acest film foarte dificil. Restul poate fi poezie, o metaforă unică în naraţiune, dar povestea e mai degrabă de nedesluşit, cel puţin la o primă vizionare. Ideea este că, cel puţin în cazul meu, nu cred că va mai exista o a doua vizionare. Nu pentru că filmul ar fi slab, ci pentru că lumea din acest film nu a reuşit să mă captiveze.

E într-un fel interesant, într-un cinema s-ar putea ca puterea lui să fie alta ( filmul pare dependent de un ecran mare), dar mă voi mulţi cu ‚Uncle Boonmee who can racall his past lives’, filmul care i-a adus Palme D’or regizorului în acest an.

Acesta va fi prezentat publicului român în acest weekend în cadrul evenimentului ‚Les films de Cannes a Bucarest’. Mai multe detalii pe site-ul evenimentului
filmedefestival.ro

Te-ar putea interesa
Poetul Julian Hernandez
Probleme de identitate gay
Despre un film gay românesc pe care s-ar putea să nu îl vedem niciodată

0 comentarii on "Drumul gay spre Palme D’Or"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez