miercuri, 21 aprilie 2010

Despre un film gay românesc pe care s-ar putea să nu îl vedem niciodată

Publicat de FLORIN la 13:01
Da, avem un film românesc gay 100%. În acelaşi timp este foarte adevărat că e o producţie de televiziune posibil fără valoare, de la care nu ne-a rămas decât un sinopsis care spune aşa ( preluare Cinemagia):

Tudor (Richard Bovnoczki) are cu Irina (Anca Androne) o casnicie aparent fericita. Veronica (Virginia Rogin), mama lui Tudor, care locuieste la Cluj, vine pe neasteptate la ei pentru a sarbatori impreuna Pastele. Ea este foarte dezamagita sa afle ca cei doi tineri au de gand sa divorteze, mai ales ca au un copil.

Veronica o vede pe Irina pe strada cu un barbat, Erwin (Dorian Boguta) si da toata vina pe ea pentru destramarea casniciei, o acuza ca isi bate joc de fiul ei. Tudor si Irina incearca sa-i explice ca situatia nu sta cum crede ea, ca cel mai bine ar fi sa-i lase sa-si rezolve singuri problemele.

Adevarata cauza a divortului este faptul ca Tudor este homosexual si este indragostit de Alec (Alex Margineanu), un student de-al sau cu care are o relatie intima. Irina stie adevarul si incearca sa-si sprijine si sa-si inteleaga sotul. La randul lui, Tudor este la curent cu faptul ca Irina are un iubit si ca este insarcinata cu acesta.

Veronica este socata in momentul in care Alec ii spune ca fiul ei este homosexual, dar refuza sa creada asta. Ea o acuza pe Irina ca are o aventura cu Alec, iar intr-o discutie foarte aprinsa o impinge pe aceasta si fata cade pe scari. Irina pierde sarcina.

Tudor recunoaste in fata mamei lui ca este homosexual, dar ea nu accepta in continuare adevarul. Veronica este ferm convinsa ca homosexualitatea este o boala care trebuie tratata, ceva ce se poate vindeca...


Filmul de televiziune a fost realizat pentru ACASATV, sub un concept educativ şi a fost folosit ca temă de dezbatere pentru una din emisiunile speciale De 3x femeie.

Regia a fost semnată de necunoscutul Radu Apostol, durata acestuia nedepăşind 60 de minute.

Şi dacă filmul nu are o mare valoare artistică, intenţia tot contează. Partea mai puţin bună e că deşi ştim că el există e posibil să nu avem niciodată acces la el. Momentan în tot internetul acesta atât de mare nu există nicio imagine din film.

Tot ce putem face este să ne uităm cu atenţie în programul ACASATV, sperând ca filmul să fie redat la un moment dat ca umplutură. Cu siguranţă ar fi interesant de urmărit.


Citeşte şi
Înainte, în timp şi după partida de Poker cu Sergiu Nicolaescu
Recenzie film : Margo (2006)
Mihai Bendeac în Poker ( Sergiu Nicolaescu) TRAILER

6 comentarii on "Despre un film gay românesc pe care s-ar putea să nu îl vedem niciodată"

adevaratul on 21 aprilie 2010 la 14:03 spunea...

Radu Apostol nu este necunoscut, ma rog, in general nu este. E un regizor destul de bun care acum cativa ani dadea lovitura cu una dintre primele piese cu tematica gay. Acum monteaza la teatrul mic, dar da, probabil daca nu e la televizor e necunoscut

FLORIN on 21 aprilie 2010 la 14:15 spunea...

când am spus "necunoscut" am vrut să mă refer strict la regie de film. dar cu siguranţă cariera lui merită privită ca întreg, inclusiv ca regizor de teatru.

Dak on 21 aprilie 2010 la 16:16 spunea...

Filmuleţul - care e mult prea schematic pt. a promova indiferent ce şi pe care mă îndoiesc că o să-l mai includă cineva într-un program fie şi ca umplutură de doi lei - se termina cu o scenă în care cei doi iubiţi, rămaşi împreună, se plimbă cu băieţelul lui Tudor în parc. Deci, o chestie inedită: doi barbati + un copil = family... dar extrem de slab făcut totul.

FLORIN on 21 aprilie 2010 la 18:59 spunea...

la un moment dat întâmplător am văzut în programul ACASA la o oră nu foarte pretenţioasă ( cred că 8 dimineaţa) unul din acele filme prezentate în programele acestea speciale. aşa că tot la o oră precum aceea, filmul şi-ar putea face loc. e drept. în mare aş vrea să îl văd din curiozitate, nu pentru că aş crede că voi descoperi ceva care să mă impresioneze. rămâne, într-un fel, primul film românesc de gen. iniţiativa merită lăudată.

Unknown on 27 aprilie 2010 la 21:18 spunea...

Asta da provocare, eu chiar vreau sa gasesc filmul si sa il vad.Sunt foarte curioasa si oricum am contact cu filmele de genu din multe culturi si chiar unul romanesc nu am avut ocazia sa vad.....Multumesc de info am sa il caut.

lois spunea...

Sa stiti ca am inregistrat eu filmul de pe acasatv, cand a fost difuzat. Daca rascolesc arhiva, s-ar putea sa dau de el, daca sunteti cu adevarat amatori sa vedeti acest film. Nu cred sa fi vazut ca il si denumiti, dar imi amintesc - se chema DILEMA.
Astept feedback-ul vostru!
lois

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez