joi, 2 iulie 2009

Milk - recenzie

Publicat de FLORIN la 15:47

„ Numele meu este Harvey Milk şi vreau să vă recrutez.”

Sunt atât de încântat de acest film încât am o foarte mare teamă că nu voi putea să sintezizez puterea lui. Aşa că încep încă din start, recomandând tuturor celor care nu au văzut filmul să facă asta.

Puterea mesajului acestui film este incredibilă. Prima dată, pentru că este un film biografic, iar când vezi cum lumea s-a schimbat pentru oamenii ca tine, câte bariere au existat, ce luptă s-a dat prin acest Harvey Milk care la 40 de ani era încă un om despre care nimeni nu ştia că e gay, dar care a făcut o nauţiune întreagă să vadă comunitatea gay cu alţi ochi, inclusiv comunitatea însuşi, e ca şi cum ai descoperi un izvor în deşert. Povestea acestui prim politician gay asumat din America e ca speranţa ce aşteptăm să vină, ca luminiţa de la capătul tunelului, un imbold pe care îl aşteptam.

A doua dată, pentru film în sine. Nu doar preiau o istorie ce trebuie auzită, spun povestea din toate unghiurile, surprinzând detalii esenţiale pentru ca filmul să ajungă unde trebuie. Detalii precum „We are now open” sau „Nu am nimic de care să fiu mândru”. Filmul spune povestea omului Harvey Milk şi a oamenilor din jurul lui. Abia de restul se ocupă istoria.

A treia dată, pentru fiecare actor din distribuţie. Mulţi au spus că premiul Oscar al lui Sean Penn a fost unul politic. Eu nu pot fi de acord. Sean Penn nu a fost Sean Penn, a devenit Harvey Milk pentru acest film. Cât despre ceilalţi actori ( Emile Hirsch, Josh Brolin, James Franco, Diego Luna, Alison Pill) la sfârşitul filmului nu ai nicio îndoială că au făcut nişte roluri de care pot fi mândrii.

Un film obligatoriu de văzut. 2 premii Oscar şi alte 6 nominalizări.

Notă imdb: 8 din peste 34.000 de voturi.
Indice metacritic: 84 din 100 – critici, 7,4 din 10 – utilizatori
Note: Florin şi Ionutz 5 => Media 5

Descarcă film aici
Subtitrare aici




Sursă

7 comentarii on "Milk - recenzie"

CM spunea...

Ma surprinde amploarea pe care o are prejudecata ca americanii sunt superficiali si prosti. Daca ar fi asa, cum se face ca au niste elite ATAT de deosebite? Politicieni cu adevarat eficienti in a identifica nevoi ale populatiei si in a le promova. Artisti capabili sa isi faca treaba impecabil si oameni curajosi, implicati si sensibili. Asta ma tulbura in primul rand la acest film, Sean Penn coboara de pe ecran in hainele lui Harvey Milk. Cred ca daca accept ar sta la usa cinematografului, la iesirea de la film as fi in stare sa pornesc in mars catre Palatul Parlamentului fara sa imi mai pese ca ma tin de brat cu Naomi...

FLORIN on 3 iulie 2009 la 13:34 spunea...

total de acord cu tine. ;) americanii au o imagine foarte proastă în momentul ăsta, cred că mai degrabă datorită lui george bush şi a războiului din irak. cred că de aici a plecat totul.

Anonim spunea...

daca americanii au o imagine proasta, as vrea sa faca schimb de imagine cu romanii. chiar as vrea sa am imaginea asta 'proasta' a americanilor si nu pe cea 'buna' a romanilor :P

CM spunea...

Prejudecata despre superficialitatea americanilor este mult mai veche decat razboiul din Irak.Are legatura cred cu frustrarea europenilor. Cu cat lucrurile mergeau mai prost in Europa cu atat consolarea ca " o fi bine in America, da uite ca sunt inculti, n-au istorie..." castiga teren.
Anonim, de cate ori n-ai auzit romani exprimandu-si dispretul fata de americani cu argumentele de mai sus. Bine ca avem noi istorie...

Anonim spunea...

fac eu ceva pe istoria pe care o avem. eu vreau sa ma fii nascut american si nu ratat de roman. prefer sa fiu prost, incult, tampit, dar AMERICAN!!!! e clar???

kriptmelody on 11 iulie 2009 la 23:02 spunea...

tocmai am vazut si eu filmul. la recomandarea ta, bineinteles. cred ca este cel mai inteligent film pe care l-am vazut in ultima vreme. mi-a placut foarte mult. e impresionant ce/cate poti obtine daca esti intr-adevar o persoana luptatoare.

D.D. spunea...

Un film foarte bun ce merita vizionat!

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez