joi, 2 iulie 2009

Perspective ( predicţii) gay în România

Publicat de FLORIN la 16:45
Suntem în anul 2009. Pe planetă mulţi luptă pentru căsătorii între persoane de acelaşi sex, alţii deja au trecut de faza asta. Bineînţeles că există şi cealaltă extremă. Sunt oameni care încă sunt omorâţi pentru că sunt homosexuali, în alte ţări ei sunt închişi. Şi mai e România, o ţară ajunsă la jumătatea drumului sau nu prea. Mă gândesc că sunt şi alte ţări care au trecut prin aceeaşi fază şi că vom reuşi. Cică încercăm să câştigăm dreptul la parteneriat civil, când de fapt încă ne luptăm pentru a fi acceptaţi de majoritate. Unde se află România de fapt? Nu mă hotărăsc dacă în anii ’70 sau ’80. Categoric nu suntem în ’90. Sigur lucrurile ar putea evolua altfel, sper să nu dureze 30 de ani până lumea se va deschide la minte.

După mine suntem la momentul în care încă mulţi oameni habar nu au ceea ce este aceea homosexualitate, singurul contact cu aceasta fiind ştirile de la 5 de pe Antena1 (a.k.a. Acces direct) sau PROTV. Ce urmează astfel? Dacă totul ar merge conform planului, în vreo 5 ani vom avea primele personalităţi publice importante care să îşi recunoască orientarea sexuală, în 10 ani generaţia de atunci va ieşi mai repede la suprafaţă, în 15 suntem cei mai buni prieteni ai fetelor şi cei mai mulţi dintre noi suntem out. Nu îmi dau seama dacă sunt nişte cifre bune sau proaste.

Totuşi cred că există un pericol mai mare. În momentul de faţă, sunt medii care nu au nicio problemă cu persoanele gay, altele care par neutre şi în care apar primii gay şi sunt medii (cele mai multe) în care se ascultă manele, se uită lumea la OTV televiziunea poporului în fiecare seară ( nu ratează nici Acces direct) şi sunt homofobe. Dacă aceste medii nu se vor încurca într-un fel, s-ar putea ca aceste păreri să rămână bine înţepenite acolo unde sunt.

Care sunt predicţiile voastre?

3 comentarii on "Perspective ( predicţii) gay în România"

Dak spunea...

Nu fac predictii, nu se va intampla nimic obligatoriu in urmatorii 5-10-15 ani. Factorul-cheie e disponibilitatea individuala de a actiona (cu discernamant) in spatiul public. Ar fi nevoie de:
1. Curaj (pt. a spune ca esti ceea ce esti);
2. Rabdare (pt. a-i convinge si pe altii sa faca la fel);
3. Toleranta (pt. a sta de vorba cu homofobi si a incerca sa obtii cel putin un "Sunt rai, DAR NU TOTI");
4. Decenta (pt. ca vizibilitatea "costa" mediatic);
5. Disponibilitatea de a face sacrificii (de timp, de bani, de intimitate);
6. Intuitie (pt. identificarea momentelor favorabile si pt. atragerea sustinatorilor din categorii sociale neinteresate direct).
Lista nu e exhaustiva.

Anonim spunea...

vom trai si vom vedea. lasa-le incolo de predictii!

FLORIN on 3 iulie 2009 la 13:35 spunea...

cu siguranţă că există lume şi în românia care are calităţile enumerate de tine. eu sunt covins de asta. ;)

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez