miercuri, 10 februarie 2010

Shelter – dragoste gay sinceră

Publicat de FLORIN la 07:07

Nu se poate spune că nu există filme cu tematică gay romantice, poate cel mai celebru dintre ele este ‚Latter days’. Majoritatea însă întâlnesc în drumul lor clişee de care ne-am săturat. ‚Shelter’ însă îşi păstrează destinaţia spre care se îndreaptă cu paşi potriviţi, fără sărituri nefolositoare.

Filmul de dragoste s-a reinventat acum ceva timp, cel indie ajungând să ofere o sinceritate genului, nepierzându-şi din poezie. Exemplele cele mai bune sunt Before Sunset şi Eternal sunshine of the spotless mind.

Din aceeaşi categorie face şi acest ‚Shelter’, un film simplu, o poveste simplă, palpabilă şi frumoasă, fără înflorituri, despre doi bărbaţi făcuţi unul pentru ceălalt.

Zach ( Trevor Wright) a fost forţat de împrejurări să renunţe la visurile sale, fiind prins într-o slujbă fără perspectivă, făcând pe tatăl pentru nepotul său neglijat de o mamă inconştientă şi nemulţumit de relaţia cu Tori din motive nedesluşite, căci fata e chiar foarte de treabă. În puţinul său timp liber merge şi face surf, unde într-o zi se întâlneşte cu fratele celui mai bun prieten, Shaun ( Brad Rowe).

Chimia dintre ei e la fel de uşor de simţit, precum e cea dintre actorii din rolurile principale. Practic cei doi ştiu că sunt făcuţi unul pentru celălalt, dar tentaţia de a fugi rămâne prin presiunea pusă pe umerii lor de o societate deschisă cu homosexualitatea altora, dar nu a propiei familii.

‚Shelter’ este una din cele mai sincere poveşti de dragoste, care creşte pe măsură ce vezi alte filme ce se vor evapora rapid din minte. Bine jucat, armonios prezentat este unul din filmele acelea rare ce reuşesc să îmbine toate elementele unei pelicule nepretenţioase, dar reuşite.

Florin şi Ionutz 3,75


Citeşte şi
Mala noche (1985)
Dragostea între tradiţie şi secolul 21
Lombarzilor 8 are un subplot gay

4 comentarii on "Shelter – dragoste gay sinceră"

Robert on 10 februarie 2010 la 10:45 spunea...

Este un film foarte frumos. L-am vazut si mi-a placut ;)

Anonim spunea...

Mie mi`a placut cel mai mult"Make the yuletide gay"e o comedie romantica care pe mine unu ma face sa rad dar si sa plang:)

FLORIN on 11 februarie 2010 la 07:38 spunea...

voi arunca o privire. ;)

Anonim spunea...

Sunt gay pasiv, ofer clipe de neuitat si discretie absoluta. Te astept si te sarut - 0745291447.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez