marți, 23 februarie 2010

Crazy heart (2009)

Publicat de FLORIN la 11:21

Dacă în bătălia pentru interpretarea anului din partea unei actriţe lupta e atât de strânsă, încât ne-am putea întâlni cu a doua egalitate din istoria Oscarurilor, la categoria interpretarea anului din partea unui actor, mai toată lume îl numeşte câştigător pe Jeff Bridges pentru rolul din Crazy heart, în timp ce Colin Firth e lăsat pe locul 2.

Încă nu ştiu ce intensitate a avut rolul lui Colin Firth, însă pot spune ( nu că ar fi nevoie) că Jeff Bridges este excelent, dacă nu cel mai bun, categoric unul din cele mai bune ale anului.

Filmul ‚Crazy heart’ îţi dă senzaţia unui ‚The Wrestler’ creat pentru o audienţă mai mainstream. Povestea, aproximativ aceeaşi, cu ( foarte) mici diferenţe e a lui Bad Blake, un cântăreţ de muzică country ratat, care a avut ceva succes la timpul său, dar care momentan e bun pentru concerte în săli de bowling. Ajuns la vârsta a treia, cu probleme mari cu alcoolul, acesta încearcă o mică schimbare după ce o întâlneşte pe Jean ( Maggie Gyllenhaal – fenomenală), o jurnalistă ce încearcă să îşi refacă viaţa şi care nu vrea să piardă această încercare pentru fiul său Buddy.

Ce are ‚Crazy heart’ şi nu a avut ‚The Wrestler’ este un pic mai multă disponibilitate din partea personajului principal, iar diferenţele chiar dacă minuscule, ele sunt esenţiale.

Marea mea problemă la adresa filmului este finalul. Nu neapărat rău, se ajunge la el parcă forţat, urmând principiul „fără final fericit” ( nu e nici dramatic) mult prea orbesc, fiind nedrept cu personajul care aproape că nu a greşit.

În rest, filmul are un farmec irezistibil, fie pentru Jeff Bridges, fie pentru Maggie Gyllenhaal, fie pentru muzică, fie pentru toate astea la un loc. Debutul regizoral al lui Scott Cooper va lua vreo două Oscaruri şi aproape sunt tentat să spun că îl merită şi pe al treilea.

Cât despre comparaţii, într-un fel e nedrept că sunt făcute. Filmul are o putere individuală mult prea puternică.

Dar ceremoniile de premiere sunt necesare ca să ne facă să descoperim filme bune.

Florin si Ionutz 4,50

Credit foto : Butcher's Run Films

Citeşte şi
The Blind Side – cel mai bun rol al Sandrei Bullock
Into the Storm (2009) – o nouă producţie originală HBO
Top 10 filme de dragoste ( romantice)

0 comentarii on "Crazy heart (2009)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez