joi, 14 ianuarie 2010

Into the Storm (2009) – o nouă producţie originală HBO

Publicat de FLORIN la 11:05

Deşi neeligibilă pentru Oscar, fiindcă este producţie de televiziune, filmul ‚Into The Storm’ nu este deloc inferioară altor filme lăudate din 2009. Şi unde poate înhaţă nominalizări, cum ar fi la Globurile de Aur, unde poate câştiga trei statuete.

Poveştile despre cel de-al doilea război mondial sunt aici să stea. Cele mai multe dintre ele se duc înspre partea cu nazismul. Atâta timp cât o fac bine, nu are de ce să ne deranjeze. Este însă mult mai interesant de urmărit o cu totul altă poveste, precum este aceasta. Filmul lui Thaddeus O'Sullivan ( un cu totul anonim) e o biografie a prim-ministrului britanic din perioadă respectivă, Winston Churchill, un om fără de care se consideră că Marea Britanie ar fi capitulat precum Franţa în faţa armatei germane.

Interpretat briliant de Brendan Gleeson ( nominalizat pentru rolul său şi cam sigur câştigător), filmul e o creaţie pe care pasionaţii de istorie cu siguranţă o vor îndrăgi, iar pasionaţii de film de asemnea o vor aprecia.

Citeam în revista HBO un critic de film ce spunea că
valoarea unei cinematografii nu stă în cele mai bune filme, ci în filmele medii. Pe baza acestora bijuteriile cinematografiei pot străluci.
( nu e un citat exact) Exact asta pot spune despre un film precum’Into The Storm’. Mi-a plăcut să îl urmăresc, cu toate că poate ar fi fost mai indicată mai multă tensiune.

De notat, că e mai mult decât un film mediu. 2 premii Emmy.

Eu 4 Ionutz 4,25

Credit foto : BBC Films şi HBO Films

0 comentarii on "Into the Storm (2009) – o nouă producţie originală HBO"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez