duminică, 27 decembrie 2009

Evenimentele gay ale anului 2009

Publicat de FLORIN la 09:39
Un an se apropie de închidere. Unul cu totul nou se apropie de deschidere. Despre anul care vine nu putem decât visa, spera, gravita cu gânduri bune. Anul ce a fost în schimb încă este foarte prezent.

Acestea au fost evenimentele gay ale anului 2009.

Milk câştigă două premii Oscar
Acesta a fost un adevărat succes pentru comunitatea gay mondială, dar mai ales din Statele Unite ale Americii, aflată într-o puternică luptă pentru egalitatea căsătoriei. Apoi, a fost un adevărat succes pentru un film care merita aceste premii. Evitat la Globurile de Aur, cineva trebuie să îi acorde lui Sean Penn Oscar-ul pe de-a întregul meritat. Dustin Lance Black a avut cu siguranţă discursul serii.

Gay Fest 2009
Am început să vorbim despre Gay Fest cu mult înainte ca evenimentul în sine să aibă loc. Probabil acelaşi lucru vom face şi în 2010. Dar realitatea zilelor respective a devenit cea mai activă perioadă a blogului până atunci. Postări foarte multe, păreri foarte multe, toate pentru un singur eveniment. Nici de data asta perfect, dar mult mai bine gândit. Au existat voci încă nemulţumite. Au existat voci care pentru prima oară au fost mulţumite. Au existat voci foarte mulţumite de ce s-a întâmplat acolo. Şi dincolo de dezbaterile de la tv, ce s-a întâmplat acolo în acest an nu a creat violenţe. Gay Fest 2009 a fost un Gay Fest cu succes.

Uganda a declarat război homosexualităţii
Se întâmpla din luna martie a acestui an să vă anunţ de situaţia din Uganda, acum mai familiară comunităţii gay mondiale, prin luările de poziţii ale unor politicieni din ţările vestice. Mai nou, Rwanda urmează aceeaşi cale.

Proiect fotografie LGBT
Anul 2009 a însemnat şi mai multe proiecte interesante. Unul dintre ele a fost acest concurs de fotografie lgbt.

Tabără gay la Predeal
Celălalt a fost această primă tabără gay organizată în România de PSI şi Accept.

Gay Pride şi în Moldova

Şi Moldova ar fi trebuit să aibă anul acesta un fel de Gay Pride. Dar revoluţia de la Chişinău a dat peste cap planurile moldovenilor gay, festivalul lor rămânând doar în interior.

TIFF a avut spot inspirat de Brokeback Mountain

Afişe gay la metrou


România interzice căsătoria gay din 2010


Madonna a venit la Bucureşti

Ceea ce trebuia să fie un eveniment pe care nimeni să nu îl uite probabil că a fost, dar nu în modul în care ne-am fi dorit. Madonna a ajuns la Bucureşti, iar românii nu au fost mulţumiţi de ea, din diferite motive, poate şi gay-related.

Proposition 8

Marele insucces al lui 2009 a fost Proposition 8, urmată de alte astfel de eşecuri pentru egalitatea căsătoriei peste ocean. Lupta însă continuă. Sperăm să apară şi succesul.

Serile Filmului Gay 2009
La a şasea ediţie a Serilor Filmului Gay a venit şi un film românesc de lung-metraj. Evenimentul de la Cluj a adus blogului Gay în România titlul de cel mai bun blog gay.

• Miss Travesty 2009
Imagini de la un alt eveniment al Clujului aici.

2 comentarii on "Evenimentele gay ale anului 2009"

Pinocchio on 27 decembrie 2009 la 14:30 spunea...

Dintre toate astea, chestia cu Uganda si Rwanda ma lasa cu gura cascata. Himmelherrgott.

FLORIN on 28 decembrie 2009 la 07:03 spunea...

la fel de periculoasă mi se pare atitudinea americană din ultimul an faţă de comunitatea gay.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez