joi, 6 mai 2010

3 veşti cinematografice foarte bune

Publicat de FLORIN la 15:12
1. Andy Warhol vine în România, la TIFF. Iată comunicatul oficial :

La cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), publicul festivalier va avea parte de un eveniment de senzaţie.
În seara zilei de 31 mai 2010, de la ora 20.30, sala Auditorium din cadrul UBB va găzdui un experiment audio-vizual cu totul inedit: 13 Most Beautiful Songs... a Soundtrack for Andy Warhol's Screen Tests, un proiect iniţiat şi susţinut de cunoscutul pianist şi compozitor de jazz Lucian Ban (SUA/România), în colaborare cu Mat Maneri (SUA), Silent Strike (România) şi Dan Băsu (România).

Proiectul propune un soundtrack inedit pentru legendarele screen tests ale artistului Andy Warhol. Filmate între 1967-1970, testele lui Warhol prezintă portretele a diferiţi artişti, dansatori, muzicieni, actori, sau simpli "vizitatori" ai "Fabricii" - locul în care Warhol s-a lăsat înconjurat de-a lungul anilor de oameni pe cât de diferiţi, pe atât de interesanţi. Filmările au fost realizate de Warhol pe 16 mm, în alb-negru, fiind proiectate apoi în slow-motion şi rezultând astfel nişte video-uri de 4 minute care surprind diversitatea chipului uman, oferind o largă paletă de protagonişti de la Dennis Hopper, Bob Dylan, David Bowie sau Lou Reed până la diverşi anonimi care au făcut parte din existenţa lui Warhol la "The Factory".

Lucian Ban a fost inspirat de aceste filmări care poartă semnătura lui Andy Warhol ?i a generat proiectul 13 Most Beautiful Songs... a Soundtrack for Andy Warhol's Screen Tests, imaginînd alături de alţi doi muzicieni coloana sonoră perfectă pentru 10 din filmările celebrului artist american.

Mixând muzica electronică, acorduri de jazz şi poezii rostite semnate de Allen Ginsberg sau William S. Burrough, show-ul muzical îmbracă perfect proiecţia atent "controlată" de artistul vizual Dan Băsu, rezultatul final fiind unul pe cât de fascinant, pe atât de intens pentru public.

În cadrul TIFF 2010, proiectul se va bucura în premieră de prezenţa lui Mat Maneri, un celebru violist nominalizat la Premiile Grammy 2006 la categoria Best Alternative Music Album cu albumul Pentagon.


Clujenii de asemenea vor putea vedea anul acesta la TIFF filmul Broderskab, premiat în 2009 la Festivalul de la Roma.

2. Festivalul de la Cannes va oferi premiul său gay. Pentru detalii.

Vestea este binevenită, ţinând cont că de mai bine de 20 de ani la Berlin se oferă premiul Teddy, care anul acesta a mers la The Kids are all right.

3. Antonio Banderas va juca în noul film Pedro Almodovar. Pentru detalii.

Vestea e excelentă, mai ales pentru Antonio Banderas, care nu a mai jucat în ceva bun de ani.

0 comentarii on "3 veşti cinematografice foarte bune"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez