miercuri, 27 ianuarie 2010

Îmbrăţişări frânte – pentru încă un film muza lui Almodovar devine şi a noastră

Publicat de FLORIN la 11:59

Ceea ce nu poate fi decât o plăcere, fiindcă Penelope Cruz, îngerul negru de care cinefilii se tot lasă cuceriţi, continuă să îşi pună în valoare talentul într-unul din filmele celui ce rămâne un geniu al cinematografiei spaniole, Pedro Almodovar.

De altfel, spunând Pedro Almodovar avem asigurat scenariul, imaginea ( puţini ştiu să filmeze cum filmează el), comedia ( mai puţină în acest film, dar se găseşte) şi personajul feminin care greu va fi uitat. Restul vine natural.

Scenaristul orb Harry Caine / Mateo Blanco îşi aminteşte de povestea de dragoste trăită în urmă cu 14 ani în timpul filmărilor la ultimul său film cu actriţa din rolul principal, Lena, o debutantă focoasă şi pasională, iubita producătorului obsedat de ea, motiv pentru care îşi pune propiul fiu gay să înregistreze fiecare moment petrecut pe platourile de filmare.

Dacă vreţi, defectul filmului este lipsa lui Penelope Cruz de pe ecran când personajul ei face pauza. În rest, un film despre un film ce străluceşte în spatele unei poveşti dulce-amăruie, cum Almodovar ştie să facă cel mai bine.

4,50 din 5

Credit foto : El Deseo S.A.

Citeşte şi
The Birdcage - recenzie şi subtitrare
Mala noche (1985)
Pepi, Luci, Bom y otras chicas del monton (1980)

5 comentarii on "Îmbrăţişări frânte – pentru încă un film muza lui Almodovar devine şi a noastră"

CM on 27 ianuarie 2010 la 16:42 spunea...

Ca si in " Vicky Christina Barcelona" a lui Woody Allen Penelope este prezenta si atunci cand imaginile nu o arata. Pe nedrept a fost considerata ( in "Vicky...") personaj secundar . Bine ca a luat Oscar macar...
Pur si simplu am asteptat-o tot filmul , am banuit-o in fiecare scena. Ma bucur ca ati vazut filmul si ca v-a placut.

wannabegay on 28 ianuarie 2010 la 06:48 spunea...

l-am vazut si in opinia mea a fost extrem de plictisitor. cred ca almodovar devine mult prea almodovar si atunci este previzibil.

CM on 28 ianuarie 2010 la 09:54 spunea...

wannabe, nici nu ma asteptam la altceva. Plictisitor? Iti vine in vizita un vechi prieten, Paul sa zicem, va stiti de 10 ani, ii stii bancurile, ideile, ai putea sa spui cu precizie cum va fi imbracat. Dupa ce pleaca spui:"a fost extrem de plictisitor, cred ca Paul devine mult prea Paul si atunci este imprevizibil" ?

wannabegay on 28 ianuarie 2010 la 10:08 spunea...

@cm: despre paul nu o sa zic asa ceva... despre un creator de arta, o sa zic. un mare regizor se reinventeaza mereu, uita-te la lars von trier, kusturica, martin scorsese... ca regizor de film trebuie sa propui teme noi, in maniere diferite, sa creezi un al soi de tensiune...

CM on 28 ianuarie 2010 la 15:40 spunea...

lars von trier- constant deprimant negru, disperat.
Kusturica se reinventeaza din rau in mai rau- Maradona imposibil de urmarit
Martin Scorsese -filme cu mafioti, italo-americani cu cel putin un personaj isteric fiecare
Eu nu cred ca un om , oricat ar fi de creativ,poate produce idei , opere foarte diferite unele de altele. Exemple date de tine sunt graitoare, ce am scris eu despre fiecare e o exagerare , am incercat sa iti demonstrez ca poti oricand "desfiinta" pe oricine.
Cand ma duc sa vad un film de Almodovar astept sa vad ce stiu ca poate Almodovar sa imi dea. Daca vreau sa vad altceva, caut filmul altui regizor.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez