vineri, 4 decembrie 2009

Filme recomandate de Florin şi Ionutz – luna noiembrie

Publicat de FLORIN la 15:19
Luni era una zi frumoasă, lipsită de griji, relaxantă şi când să deschizi calculatorul, el nu mai merge. Nu a fost atât de dramatică întâmplarea. Ne-a părut însă rău că pentru a doua oară pierdem lista de filme.

Avem însă noroc că postăm lunar un top 10 al filmelor văzute. Astfel, ne vom putea alcătui topul 100 pe 2009.

Revenind la luna noiembrie, ea a însemnat două serii de filme ( Fatal Fury – 3 filme şi Rocky – 5 din 6 văzute în noiembrie), un film al lui Gheorghe Dinică intitulat ‚Prin cenuşa imperiului’ în care actorul român îşi prezintă geniul, un Casablanca dezamăgitor şi un Rope ( Funia) interesant conceput, dar departe de genial. Le-am notat şi pe acestea, fiindcă majoritatea lipsesc din topul 10 de mai jos.

1. Hachiko Monogatari ( Florin 4,50 Ionutz 5) Media 4,75
Titlu de pe prima poziţie de luna aceasta cu siguranţă nu vă spune prea multe. Este un film japonez, oarecum anonim, vechi de vreo 20 de ani. Noi am auzit de el în urma unei recomandări din partea cuiva care l-a văzut acum ceva vreme, din întâmplare. Subiectul e inspirat din realitate şi prezintă povestea unui câine după moartea stăpânului său. Acesta obişnuit să îl aştepte la gară, continuă să rămână fidel acestei îndeletniciri pentru o viaţă. În realitate, în oraşul unde s-a întâmplat evenimentul, câinele are o statuie. O variantă americană a filmului, cu Richard Gere în rolul principal, urmează să fie lansată în această perioadă.

2. My life as a dog ( Florin si Ionutz 4,75) Media 4,75
Cu doi ani înainte de titlu de pe locul 1, Lasse Halstrom a creat această dramă ( nu despre un câine, ci) despre un copil nevoit să se întâlnească cu realităţi foarte dure. Vorbim despre aproape o capodoperă.

3. Fatal Fury 2 ( Florin 4,25 Ionutz 5) Media 4,625
Fanii jocului King of Fighters probabil că au văzut acest film, ceilalţi probabil le sunt iubiţi. Dacă există o pausiune pentru King of Fighters sau pentru animaţie Japoneză merită văzut. Punctajele noastre au hotărât că acesta este cel mai bun din serie şi cel mai fidel poveştii jocului, după spusele lui Ionutz.

4. Rocky ( Florin 4,25 Ionutz 4,50) Media 4,375
Sigur am văzut un film Rocky înainte. Mi se pare imposibil să nu. Problema e că nu îmi amintesc de niciunul, aşa că (re)urmărirea seriei a însemnat şi descoperirea ei. E drept că mă aşteptam la cu totul altceva. M-a uimit evoluţia poveştii puternic. Nu a putut să mă impresioneze aşa cum poate a reuşit să o facă pentru un cinefil din 1976, căci azi stilul său a cunoscut evoluţii vizibile. Dar am apreciat. Şi m-a uimit cu siguranţă finalul.

5. Rocky 3 ( Florin 4 Ionutz 4,75) Media 4,375
Stând şi urmărind toată seria, într-un fel cred că de la 3 s-a produs schimbarea. Din serie, e probabil ultimul care ar putea fi real.

6. Two brothers ( Florin 4 Ionutz 4,75) Media 4,375
Dacă vă plac animalele, filmul acesta nu are cum să nu vă placă. E o poveste cu animale, în care acestea sunt personajele principale, iar oamenii personajele secundare. Cinematografic vorbind, e interesant de urmărit, dar apoi ca şi iubitor de animale. Doi fraţi tigrii sunt despărţiţi de pui de intervenţia umană. Vor reuşit să se regăsească vreodată? Da.

7. District 9 ( Florin 4,50 Ionutz 4) Media 4,25
În materie de SF, senzaţia anului a fost cu siguranţă acest film fără actori cunoscuţi, fără buget enorm ( dar unul cât de cât, căci este SF), dar inovativ. E foarte important să vii cu inovaţie. Cine s-ar fi gândit să aducă extratereştrii pe Pământ, pentru ca aceştia să fie închişi într-un fel de lagăr? Un necunoscut ( Neill Blomkap) şi ne-a uimit.

8. Rocky 2 ( Florin si Ionutz 4,25) Media 4,25
Faţă de primul Rocky, la acest al doilea se simte un început de comercial, dar care aici funcţionează foarte bine, ba chiar face filmul puţin mai accesibil. De notat însă că tendinţa tuturor episoadelor din serie de a copia structura originalului este o greşeală majoră a seriei. Altfel, ar putea fi mai uşor de urmărit decât primul.

9. Prin cenuşa imperiului ( Florin si Ionutz 4,25) Media 4,25
Există filme româneşti şi înainte de revoluţie care pot fi urmărite. Din păcate, ele sunt unoeri date uitării fără vreun motiv întemeiat. Original, inovativ, interesant şi cu un Gheorghe Dinică în cel mai greu rol al său, filmul de faţă e unul din cele mai bune filme româneşti. Dacă s-ar face o listă a filmelor româneşti ce trebuie văzute, acesta ar trebui să se găsească printre ele, fiindcă e păcat să dai peste el doar printr-un interviu cu Gheorghe Dinică, redifuzat de Cronica Cârcotaşilor ca urmare a tristei morţi a maetrului.

10. My sister’s kepper ( Florin 4,50 Ionutz 4) Media 4,25
Am fost foarte curios de acest film, în primul rând fiindcă e regizat de Nick Cassavetes, regizorul celebrului ‚The Notebook’, de care toată lume e impresionată, mai puţin eu. Îmi tot spun că trebuie să îl revăd, niciodată nu reuşesc. În schimb, am văzut acest film, o ecranizare ce prezintă povestea unei fetiţe care îşi dă în judecată mama pentru că o foloseşte ca donator pentru sora sa bolnavă de cancer. A fost uimitor când am descoperit subiectul clar. Însă modul diferit de tratare al acestuia devine clişeatic spre final, ceea ce nu înseamnă că nu merită văzut.

Bonus : Death Note ( Florin si Ionutz 4,25) Media 4,25
Un thriller japonez realizat după un anime. Este mult mai reuşit decât multe filme americane din gen.

Voi la ce vă mai uitaţi?

4 comentarii on "Filme recomandate de Florin şi Ionutz – luna noiembrie"

Iris spunea...

Daca e doar o lista, dc nu folosesti google docs pt a fi scutit de intamplari neprevazute :)
Julie&Julia a fost revelatia saptamanii, nu ma asteptam sa imi placa.

FLORIN on 5 decembrie 2009 la 12:12 spunea...

am găsit soluţia. nu mai lăsăm lista în C. de acum se va găsi în altă partiţie.

cât despre Julie and Julia eu mă aştept să îmi placă. sunt curios dacă îi va plăcea şi lui Ionutz.

Anonim spunea...

de ce esti asa de sigur ca pe alta partitie scapa de intamplari neprevazute??

FLORIN on 6 decembrie 2009 la 13:38 spunea...

sa spunem ca pericolul este mult mai scazut.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez