vineri, 4 decembrie 2009

Ultima zi de campanie, ultimile opinii înainte de vot

Publicat de FLORIN la 09:36
Cristian Tudor Popescu ( Gândul)

„Dl. Băsescu nu s-a schimbat o iotă în 5 ani de Cotroceni. Parcă i-ar fi petrecut pe vas sau la partid. D-sa vorbeşte de reformele statului şi este incapabil să se reformeze pe sine. Singura deosebire dintre Băsescu 2004 şi Băsescu 2009 este şuviţa de pe chelie - mai ştiţi dvs. alta? În 5 ani, dl. Băsescu a citit de la cap la coadă şi invers, potrivit propriei declaraţii, o singură carte, în schimb a fost de nenumărate ori la cârciumă. N-a vrut să facă nici cel mai mic efort de a lucra asupra sa însuşi, n-a vrut să înveţe nimic de la nimeni, deşi ar fi avut de la cine. A ţinut cu tot dinadinsul să-şi conserve statutul de mediocritate isteaţă.”

Ion Cristoiu ( Jurnalul Naţional)

„Nu exclud posibilitatea ca Traian Băsescu să fi vrut să fie un dictator. Sau, cel puţin, asemenea unui comandant de navă, căruia - după cum el însuşi mărturisea în excepţionalul interviu de la OTV - i se transpun în practică toate dispoziţiile. În realitate, Traian Băsescu n-a fost un dictator.
Din simplul motiv că a fost un preşedinte de republică semiprezidenţială într-o Românie în care a funcţionat şi funcţionează statul de drept.”

Val Vâlcu ( Gardianul)

„Pana la urma, nimeni nu a aflat defecte noi ale candidatilor, nici nu a descoperit mari calitati care pana acum ar fi ramas in umbra, asa ca, personal cred ca tendinta de vot nu va fi modificata semnificativ in urma dezbaterii. Desigur, in aceasta noapte si in ziua de maine mai este timp pentru ca fiecare tabara sa vina cu noi dezvaluiri.”

Cornel Nistorescu ( Cotidianul)

„Dacă este s-o luăm după susţinători, Mircea Geoană a câştigat alegerile. N-a avut alături decât personalităţi culturale, ştiinţifice, sportive şi politice de primă mână. Şi dincolo de orice bănuială (Maia Morgenstern, Ilie Năstase, Dorel Vişan, Dana Safta, Cristian Ţopescu, Crin Antonescu, Klaus Johannis ş.a.). Singurii care au arătat ca nişte petice de ocazie au fost Radu Mazăre şi Aura Vasile. În schimb, Traian Băsescu s-a „garnisit“ cu Elena Udrea, cu Liviu Negoiţă, cu Radu Berceanu şi Adriean Videanu, Cristian Boureanu şi cu Vasile Blaga, Gheorghe Flutur şi Theodor Stolojan, toţi actuali sau posibili titulari de cercetări penale. Doar poznaşul Paleologu şi Maria Băsescu nu aveau nevoie de câte un asterisc.”


Dan Cristian Turturică ( România Liberă)

„Miercuri noaptea, omul in care coalitia anti-Basescu si-a pus toate sperantele a lasat deoparte orice urma de prudenta si instinct de conservare politic si a descins la vila
lui Sorin Ovidiu Vintu. Daca o astfel de incursiune nocturna s-ar fi petrecut in urma cu citeva luni, sau ani, ar fi trecut la fel de neobservata precum alte citeva sute (mii?) de vizite de curtoazie pe care le-au facut multi alti oameni politici cu discursuri despre moralitate la fel de pompoase ca ale liderului PSD.”

Sorin Băsu ( Evenimentul Zilei)


„Nu văd pe nimeni făcînd aşa ceva. Ca atare, după mai multe (de fapt, două) încercări din partea lui Traian Băsescu, se va ajunge la pasul numărul trei, adică… dizolvarea parlamentului şi declanşarea de alegeri anticipate. Ei, aici lucrurile devin de a dreptul interesante. Coaliţia antiprezidenţială (aceeaşi cu cea de astăzi plus, aproape sigur, PRM) va ieşi la luptă cu toate armele din dotare. Va avea loc un război electoral chiar mai sălbatic decît cel de la prezidenţiale. Va fi o luptă în care nu se vor lua prizonieri. Tot ce înseamnă fonduri electorale, sprijin mass media, influenţă pe lîngă grupurile parlamentare din UE va fi scos la bătaie fără nici o reţinere. Ce se va întîmpla pînă la urmă? Foarte probabil, PD‑L va obţine cam acelaşi scor ca şi cel de azi (bazinul său electoral nu are cum creşte spectaculos), iar actuala majoritate parlamentară se va păstra. Ca atare, ea va avea dreptul (de data aceasta consfinţit de urne) să propună numele noului prim ministru. Evident, Traian Băsescu (deşi minoritar politic) nu va fi de acord, aşa că... ne vom întoarce exact la situaţia în care ne aflăm astăzi. Ca într-un coşmar fără sfîrşit, o vom lua de la capăt. Se vor cheltui o groază de bani, vom pierde aproape un an întreg degeaba. Asta se va întîmpla dacă T.B. va cîştiga scrutinul din şase decembrie. Drept care îmi vine să pun o a doua întrebare: sîntem un popor de masochişti?”

Zoe Petre ( Ziua)

„Nu stiu daca toti cei care uita deliberat nu doar de fuziunea "istorica" a PD cu partidul dlui Magureanu, ci si de pohta ce-a pohtit dl. Basescu la inceputul acestui an, cand s-a aliat cu acelasi PSD pe care azi il tintuieste la stalpul infamiei, se vor trezi mahmuri din visul cu piratul anticomunist de pe Biruinta - sau nu se vor trezi de loc. Nu stiu daca toti cei care nu au observat, ori s-au facut ca nu observa cu cata energie a promovat dl. Basescu o legislatie care restituia serviciilor secrete toate privilegiile din trecut si chiar mai mult decat atat, dandu-le drept de ancheta si impunitate pentru orice paguba sau vatamare comisa in exercitiul functiunii, se vor trezi in fine la realitate, recunoscand, macar in sinea lor, ca, vrand sa scape de diavol, au dat peste taica-sau. Ce ma intereseaza acum este ca alegerile de duminica sa puna capat veleitatilor dlui. Basescu de a-si exercita in continuare - brutal si fara folos - functia de presedinte al Romaniei.”

0 comentarii on "Ultima zi de campanie, ultimile opinii înainte de vot"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez