Am observat de-a lungul derulării campaniei din primul tur al alegerilor că Remus Cernea este un candidat foarte simpatizat de comunitatea gay românească, datorită susţinerii publice a acestuia faţă de ea, dar şi din alte motive.
Din păcate, şansele lui au fost minime, rezultat văzut la finalul primului tur. Cu toate acestea, 60.000 de oameni i-au acordat votul, printre aceştia probabil şi mulţi membrii ai comunităţii gay. De aceea poate e de discutat către cine va merge votul lui Remus Cernea în turul 2.
Într-o scrisoare publicată pe site-ul său oficial, reprezentantul Partidului Verde spune :
Aceste peste 60.000 de voturi obţinute nu fac obiectul vreunei „tranzacţii” politice. Eu şi colegii mei ne bazăm acţiunile nu pe manipularea oamenilor, ci pe prezentarea opiniilor, atitudinilor şi principiilor noastre urmând ca fiecare persoană, în acord cu propria conştiinţă, să decidă dacă ne susţine sau nu.
De aceea, adresez tuturor apelul de a vota în turul al doilea în funcţie de propria conştiinţă. Însă, în cele de mai jos, îmi voi expune propria opţiune cu privire la scrutinul din 6 decembrie. Fiecare este liber să ţină sau nu cont de acest punct de vedere.
Încep prin a mărturisi că în 2004 l-am votat pe Traian Băsescu pentru funcţia de preşedinte al României şi, de asemenea, că niciodată nu am votat cu PSD.
L-am votat pe Băsescu în 2004 tocmai pentru că mă temeam de ameninţarea reprezentată de Adrian Năstase şi PSD care păreau să devină atunci „partidul-stat”. Eram încă în toiul campaniei pentru salvarea Parcului Carol şi eram pe deplin conştient de câte ilegalităţi fuseseră capabili cei din guvernul Năstase pentru a înfrânge legea şi protestele societăţii civile.
Mandatul lui Traian Băsescu a repreznetat însă pentru mine un imens eşec. Eşecul a început chiar din ziua investiturii sale ca preşedinte când a îngenunchiat în faţa Patriarhului Teoctist şi i-a sărutat mână subordonând astfel statul român Bisericii Ortodoxe Române şi anulând complet principiul separării dintre stat şi biserică. Ulterior au venit numeroase alte atitudini ale preşedintelui pe care le-am considerat profund antidemocratice. An după an Traian Băsescu s-a dovedit un individ avid de putere şi dispus la orice pentru a o păstra. În acelaşi timp a părăsit pe rând toate promisiunile cu care a ajuns la putere în 2004 demonstrând că nu este un democrat.
Faptul că Traian Băsescu şi-a impus fiica într-un post de europarlamentar este un lucru care trece dincolo de orice limită a decenţei. Faptul că a avut repetate atitudini ostile faţă de presă arată cât se poate de clar că nu este un democrat şi nici un om politic de anvergură. Un politician de duzină reacţionează public violent faţă de criticile poate uneori nedrepte sau excesive ale presei, dar un om politic responsabil se limitează doar la a-şi preciza punctul de vedere într-un limbaj decent şi dovedind o atitudine respectuoasă indiferent de tirul mediatic la care ar fi supus. Face parte din fişa postului de politician să fii criticat şi ironizat. Dacă nu accepţi asta nu are rost să intri în politică.
Traian Băsescu este cel care a recurs din plin în aceşti 5 ani la populisme ieftine şi la decizii cinice. Chiar şi acest referendum aiuritor a fost convocat trecându-se peste orice norme democratice şi speculându-se fără scrupule ura legitimă a cetăţenilor faţă de politicieni. Lista acţiunilor nedemocratice şi care dezvăluie un caracter mărunt în Traian Băsescu este imensă şi cred că o cunoaştem cu toţii. Nu voi încărca acest text cu prea multe exemple. Constat doar că prognoza de acum 4 ani a domnului Andrei Pleşu şi anume că „Traian Băsescu va rămâne singur” s-a împlinit. Este singur, fără nici un aliat. Prestaţiile recente arată un om slab care se încurcă deja în propriile-i minciuni, care evită confruntarea (să nu uităm că a refuzat până şi o confruntare cu mine la Cluj) şi care nu e capabil să construiască nimic, ci doar să întreţină conflicte pe teme derizorii. Nu a iniţiat acţiuni de reformare reală a societăţii noastre, ci a semănat un vânt fără miză pentru România şi acum culege furtună din partea foarte multor oameni obişnuiţi cărora le-a înşelat din plin aşteptările.
Din toate acestea eu consider că încă 5 ani cu Traian Băsescu în calitate de preşedinte al României ar reprezenta un dezastru pentru România. Personal nu îmi pot imagina viitorul cu Traian Băsescu din nou preşedinte. Îl percep ca pe un hău întunecat.
Sunt de părere că pentru numeroasele derapaje ale lui Traian Băsescu trebuie să existe un cost politic. Dacă nu ar fi un cost politic, atunci atitudinile de acest tip ar fi legitimate pe tot cuprinsul ţării. Baronii locali, „băieţii deştepţi”, şmecherii care parazitează România ar primi semnalul că se poate şi aşa, mai mult, că oamenii te vor la putere indiferent ce faci…
Este cred nevoie de înlăturarea democratică, prin vot, a unui preşedinte care a eşuat lamentabil. Ar fi un pas înainte pentru fragila noastră democraţie. Iar dacă noul preşedinte se va dovedi slab şi incompetent, îl vom da jos peste 5 ani când sper că voi reuşi eu să câştig alegerile prezidenţiale…
Până la viitoarele alegeri prezidenţiale, locuitorii sectorului 1 din Bucureşti trebuie să cunoască că Remus Cernea va candida la postul din Camera Deputaţilor lăsat liber după plecarea lui Bogdan Olteanu. Alegererile anticipate se vor ţine pe 17 ianuarie 2010.
2 comentarii on "Cu cine votează Remus Cernea în turul 2?"
l-am votat. si m-a dezamagit crunt cu sustinerea din turul doi...mai bine se abtinea!
eu zic ca e foarte bine ca a avut o opinie publica, mai ales pentru cei care l-au votat. daca o persoana precum Remus Cernea ( care spune ca nu a votat niciodata PSD) atrage atentia asupra comportamentului dezastruos al lui Traian Basescu ar trebui sa dea de gandit persoanele care se presupune ca ar vota anti-comunism. :)) asta e unul din cele mai slabe motive pentru care cineva il voteaza pe Traian Basescu.
Daca un aparator atat de infocat al drepturilor omului voteaza impotriva lui Traian Basescu o face cu un motiv.
Trimiteți un comentariu