duminică, 5 iulie 2009

Rasim şi homofobie la Agentul Vip

Publicat de FLORIN la 17:18
Îmi pare rău că unele evenimente trec pe lângă mine cel puţin o perioadă. Important este că informaţia a ajuns într-un final la mine.

În ediţia de marţi, 30 iunie a Agentului VIP, Cristian Brancu l-a avut invitat pe Florin Petrescu, cunosc ca Axinte din Vacanţa Mare. Nu mă voi lega de emisiune, ci de discuţia purtată de cei doi care a avut aspecte rasiste şi homofobe. Astfel, în urma prezentării unei înregistrări din cadrul unei emisiuni de la ACASATV, unde mama prezentatorului Cabral a avut un mic accident în direct, Florin Petrescu a făcut următoarele declaraţii cu privire la incident:

„ Dumnezeu nu e cioară”
„Cabral e băiat fine ... păcat că trăieşte ... la noi în România.”


Bineînţeles că reacţiile au apărut în media online, replica lui Cabral fiind foarte dură ( cel puţin pentru oamenii inteligenţi) pe blogul personal (aici). Deşi în timpul emisiunii, Cristian Brancu nu a atras în niciun fel atenţia invitatului asupra declaraţiilor pe care le face, au apărut şi nişte scuze publice pe blogul personal al acestuia (aici). Scuzele sunt binevenite, dar, din punctul meu de vedere, ele ar trebui să vină în cadrul emisiunii, nu printr-o simplă postare de blog. Neurmărind emisiunea în cauză e posibil ca ea să fii apărut, dacă nu mi se pare normal ca ea să apară.

Iar domnul Brancu ar trebui să îşi ceară scuze şi pentru declaraţiile propii. Fiindcă, pentru a fi atinsă întreaga gama de discriminare, imediat după “glumele” de mai sus, discuţia s-a dus spre Mircea Solcanu, partenerul de emisiune a lui Cabral. Iată cum vede Cristian Brancu comunitatea gay:

„Sunt foarte diafani şi ţipă dacă îi discriminezi .. depinde pe ce parte.”

Vă invit să urmăriţi emisiunea pentru a vedea întregul context aici.( minutul 21)

De altfel, Accept trebuie să sesizeze CNA-ul. Există de altfel un precedent numit ‘Cronica cârcotaşilor’, amendată acum doi ani pentru remarci homofobe la adresa lui Mircea Solcanu. Necunoscând legea audiovizuală îndreaproape, o atenţionare a CNA mi se pare binevenită. Ei vor ştii dacă emisiunea merită amendată/atenţionată.

Într-o ţară normală asemenea întâmplări ar fi pedepsite foarte dur de societatea civilă. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în România.

0 comentarii on "Rasim şi homofobie la Agentul Vip"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez