miercuri, 1 iulie 2009

Din culise

Publicat de FLORIN la 15:50
Vă vine să credeţi? A trecut chiar un an de când am pornit acest blog, ceea ce înseamnă ceva. Nu ştiu câţi dintre voi aţi fost cu mine de la început, nu ştiu câţi au plecat la un moment dat, dar mă bucur că azi stau şi bloguiesc încă cu voi. La un an, un blog are deja o istorie, o istorie construită cu cititorii săi. Vă mulţumesc că sunteţi cu noi la fiecare pas.

Am început să scriu pe acest blog din dorinţa de a-mi aşterne gândurile, de a-mi exprima părerile şi de a face ceva constructiv fără să am habar de ce înseamnă „blog”, fiindcă un blog e mai mult decât nişte postări. Nu am ştiut cum să-l promovez, nu ştiu nici azi dacă o fac prea bine, nu am ştiut cum să atrag cititori, nu am ştiut destule. Sigur şi azi duc lipsă de încă multe din noţiunile de blogging, dar am prins pasiune faţă de GayinRomania. Am mai încercat şi alte bloguri, poate aţi observat că sunt destul de în temă cu noutăţile muzicale, dar undeva, pasiunea s-a dus acolo. Aici a rămas. Scriu de plăcere, fără niciun alt motiv. Scriu despre destule, cum bine aţi observat. În total, în acest an am avut 597 postări. Destul de bine, nu? Unele au fost simple ştiri (la care însă vă asigur că nu se ajunge atât de uşor precum ar părea), altele au fost poveşti ( nu atât de bune ca să le spun literatură, de acelea le-am numit poveşti, dar cred eu că nu au fost nici fără pic de valoare), altele au fost idei despre orice ... de la muzică la filme la literatură ( aici Ionutz e specialistul), iar altele propiile experienţe.

Ce se va întâmpla în continuare cu GayinRomania? Sunt câteva idei.

*Rubrica GayinRomania, care dă şi numele blogului, va continua să vorbească despre comunitatea gay din România ca şi până acum.
*Cum filmele par să fie o pasiune comună a noastră, vom continua să scriem despre ‚Filme gay (sau nu)’. Festivalul, de curând început, va continua până pe 31 august. L-am lungit cu încă o lună pentru a nu ne grăbi să vedem filmele şi să ne bucurăm de ele. Apoi, în afara festivalului, va rămâne, cu siguranţă, o temă importantă a acestui blog.
*Muzica e una din pasiunile mele, aşa că voi continua să scriu şi pe acest subiect. Se schimbă însă numele rubricii. Din ‚Mereu muzica’ va deveni ‚Muzică gay (sau nu)’.
*Voi mai citiţi? Eu recunosc că fac asta destul de rar, dar mai iau câte o carte în mână. Nici Ionutz nu prea are timp să citească ( notă: mie nu îmi lipseşte timpul), dar despre literatură (gay sau nu) vom continua să vorbim la modul serios în următoarea perioadă.
*Nu am mai scris prea multe poveşti în ultima perioadă, dar intenţionez ( nu promit) că îmi voi acorda mai mult interes. Asta pentru că rubrica ‚Poveşti gay’ e una la care chiar ţin.
*Rămâne în picioare şi ‚Jurnalul unui tânăr gay’, cu postări uneori mai dese, alteori mai rare.
*Revin ‚Conversaţiile gay’. Dar, de data asta, într-o altă formă. Ca discuţia să se ţină, e necesar ca voi să fiţi interesaţi de temă. Conversaţiile vor fi făcute de voi, căci e şi blogul vostru.
*Ştirile vor fi prezente, dar vor fi atent selectate.
*Ionutz ne va împărtăşi de asemenea despre ‚Evenimentele din jurul său’.
*Vom afla despre istoria mişcării gay în ‚Revoluţia gay’.
*Au existat momente în care unele subiecte nu şi-au găsit locul în nicio rubrică. Motiv pentru care vor apărea două noi rubrici : ‚Diverse’ şi ‚E părerea mea’.

Nu termin postarea, înainte de a vă mulţumi încă o dată pentru urări şi a vă spune că aşteptăm teme de interes pe care să le dezbatem pe blog. Aşadar, dacă aveţi propuneri, faceţi-le cunoscute ( aici sau pe mail). Acestea fiind spuse, vă invit să reveniţi pe blog oricând doriţi. Vom încerca să creăm un blog de care să fie mândră comunitatea ( sau cel puţin noi). Vă salut.

3 comentarii on "Din culise"

Dak spunea...

Eu nu te-am citit de la inceput. Dar am citit blogul din scoarta-n scoarta si mi-a placut. Doua lucruri am remarcat in mod special: cantitatea de informatie bruta (de multe ori parea ziar, nu blog!) si prezenta in relatia cu cititorii. Mai mult, blogul era functional si cand nu postai nimic, pt. ca cititorii lasau comentarii, ba chiar conversau intre ei. Era un fel de loc de intalnire ad-hoc, in care oricine putea spune orice si care ramanea un spatiu civilizat fara niciun efort vizibil. Blogul se scria "la comun", fiecare venea cu instrumentul propriu in aceasta orchestra, cunostea partitura proprie si pe a celorlati si se lasa dirijat de bagheta plina de tact a unei gazde serviabile. Toata lumea stia cine munceste cel mai mult aici si toata lumea presupunea ca initiatorul e multumit de rezultat. A creat un blog-masa rotunda, e respectat, e iubit, mai mult ce-ar putea vrea?!
Acum, cateva sugestii de cititor: nu neglija Jurnalul (e mai interesant decat stirile chiar si atunci cand cuprinde banalitati. In plus, ii incita si pe altii sa-si povesteasca experientele!); baga si un pic de litertura/memorialistica GAY (asta m-ar interesa in mod special!); vino cu subiecte de actualitate, cat mai controversate posibil, ca sa iasa polemici si sa fie si mai interesant. Atat. In rest, sa auzim numai de bine!

Anonim spunea...

Blogul este foarte bun, e unul din blogurile mele preferate. :)

de fiecare data cand ti-am lasat mesaje pe mess nu ai raspuns. folosesti mai mult mailul??

FLORIN on 1 iulie 2009 la 19:13 spunea...

@ Dak : wow, ce de laude. ;)) zău că îmi plac. dacă blogul ăsta e pe măsura blogului descris de tine nu pot decât să mă bucur că reprezintă ceea ce spui tu.
sugestiile sunt binevenite şi stai cu ochii pe blog să vezi ce se va întâmpla în perioada următoare.

@ anonim: mă bucur. ;) sincer, nu am mai stat pe mess de-adevăratelea de luni, iar când am intrat de curiozitate mai nimeni prezent. mai degrabă intru pe mail. :)

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez