luni, 15 iunie 2009

Muzica un element esenţial în viaţa noastră

Publicat de Ionutz la 20:31
Pe acest blog muzica precum şi ştirile despre cântăreţi îşi găsesc frecvent un loc confortabil. Mi se pare firesc să fie astfel deoarece indiferent de genul pe care îl preferăm muzica ocupă un rol importat în viaţa fiecăruia dintre noi. Pur şi simplu nu îi pot înţelege pe cei care spun: „eu nu ascult niciun fel de muzică, nu îi văd utilitatea”.

Oricum majoritatea oamenilor ascultă măcar un anumit tip de muzică, fie el rock, dance, hip-hop, jazz, pop etc. Un anumit gen poate avea numeroase „sub-categori”, dacă le pot spune aşa, iar acestea au mesaje şi linii melodice diferite.

Muzica este strâns legată de evenimentele care ni se întâmplă sau de starea de spirit pe care o avem într-un anumit moment. Îmi amintesc un caz în care un fost soldat povestea cum în timpul unui asediu auzise fragmente dintr-o simfonie de Beethoven. Ulterior au existat în viaţa sa momente în care a avut ocazia să reasculte pasajele respective şi indifferent de contextual social în care se afla retrăia scenele de război care pentru el vor rămâne indisolubil legate de acea simfonie.

Muzica marchează anumite momente din viaţa noastră şi în funcţie de starea de spirit pe care o avem simţim nevoia de unui anumit ritm sau mesaj chiar dacă ascultăm tot rock sau tot hip hop. Dacă v-am înnebunit cu Queen şi Renato azi vă dau două exemple dintre melodiile pe care le prefer atunci când simt nevoia sa ma energizez puţin…

Aştept însă să aud cum influenţeaza starea voastră de spirit muzica sau viceversa :P



16 comentarii on "Muzica un element esenţial în viaţa noastră"

Me spunea...

eu ascult in principiu muzica rock, orice gasesc, nu toate sunt reusite, dar imi place sa aud sunetul chitarei, care e fascinant..
a ascultat cineva noul album Manic Street Preachers??? sunt geniali forever and ever

CM spunea...

Pentru mine muzica e rasplata atunci cand pare ca muncesc degeaba. Imi cumpar un CD si deodata banutii aia putini care mi-au ramas in buzunar nu mai sunt asa de importanti. Ma insoteste peste tot cate o inregistrare, daca m-as apuca sa fac o lista nu as termina curand.
Ella Fitzgerald ma face sa ma simt bine in pielea mea
Mozart ma linisteste si ma incarca pozitiv.
Alexandru Andries imi aminteste tineretea mea( nu foarte indepartata, e drept) si ma binedispune.
Mariza ma aduce in pragul melancoliei
Am descoperit de curand un album Willie Nelson( faimosul si clasicul country) si Wynton Marsalis( trompetist Jazz) ajung la un numitor comun si il declara in titlul albumului"Two Men With The Blues". Imi provoaca o bucurie asa de mare sa ascult aceste piese incat risc sa vi le recomand si voua

Anonim spunea...

@Ionutz esti heavy acum?

RockerJegos on 16 iunie 2009 la 00:30 spunea...

Ascult cu precadere muzica rock, incepand de la hard rock pana la black metal & beyond. Imi place si punk-ul si in ultima vreme am ascultat mult celtic punk. Mai ascult country (unele piese sunt reusite), folk, muzica simfonica si Manu Chao. Cele doua piese pe care le-ai postat suna bine de tot, my kind of fun :). Nu stiu daca ai incercat black metal, e bine sa asculti melodii mai normale inainte de a incerca piese Behemoth-like, care au si ele farmecul lor. So try Graveworm-Far away, e una din favoritele mele de la ei. (http://www.youtube.com/watch?v=nvyXgmibr_g)
Manic Street Preachers sunt ok si ei.

Btw, mai vine cieva la Manowar pe 5 iulie?

Ionutz on 16 iunie 2009 la 00:58 spunea...

Anonim: mereu am ascultat heavy si power metal, nu e nimic nou in asta mai sunt si altele care imi sunt pe plac din marea familie a rockului! Queen ramane undeva deasupra totusi ca fiind prima si cea mai mare iubire! ;)
RockerJegos: nu ma omor cu harduri-blackuri desi unele sunt tare complexe. am o piesa cradle in calculator plus cateva de gen. Ce ai pus u aici e ok, nu ma deranjeaza. :) Mai ascult si raimstein etc...
Manowar suna bine dar nu stiu sigur momentan :P

Ionutz on 16 iunie 2009 la 00:59 spunea...

CM: iti vom urma recomandarea si vom analiza cu atentie :)

CM spunea...

Ionutz, daca analizati s-a dus tot farmecul. Iata ce propun eu. Intr-o seara asezati-va in fotolii (fiecare in altul ca asta nu e muzica de facut prostii) luati cate un pahar cu vin bun si ascultati albumul . Pacat ca Bucuresti e asa departe de Cluj ca v-as fi chemat sa il ascultam impreuna (nu am 4 fotolii, dar ne descurcam noi cumva)

CM spunea...

@ Me acum abia am citit cu atentie ce ai scris tu. Daca te fascineaza sunetul chitarei trebuie sa cauti Mike Oldfield. O sa ramai fascinat cateva saptamani in sir...

kriptmelody on 16 iunie 2009 la 15:53 spunea...

cred ca mai degraba starea mea de spirit influenteaza muzica decat viceversa. eu cred ca sunt un pic ciudatica in sensul asta. evit sa ascult melodii triste atunci cand sunt trista pentru ca mi se pare ca ma torturez singura si nu are rost. ascult aproape toate genurile de muzica, iar in fiecare melodie incerc sa gasesc sentimentul pe care il transmite. in orice caz, nu am gusturi asa originale cum se pare ca aveti voi :)
profit de ocazie sa va spun ca am gasit pur intamplator acest blog, insa imi place f mult. majoritatea aveti puncte de vedere interesante in cam tot ce se discuta pe aici :)

Ionutz on 16 iunie 2009 la 17:38 spunea...

CM: am folosit gresit "a analiza", ideea era aceeasi cu a ta. Nici noi nu avem patru fotolii, doar doua plus patul... :P invitatia suna bine oricum, cine stie poate vom avea ocazia ;)
kriptmelody: si l-a mine se intampla asemanator, e de preferat sa nu ascult melodii triste cand sunt deprimat. nu stiu daca avem gusturi asa originale cum zici tu ;))
Ne bucuram ca iti place blogul nostru si speram sa te regasim cat mai des printre comentatori! :)

Anonim spunea...

acum ascult Styx!!! ;)
am avut un prieten care asculta Rammstein la disperare. inteleg sa-ti placa ceva foarte mult, dar chiar sa o iei razna parca isi pierde farmecul si muzica.
Queen are ceva aparte, ce nu gasesti la nimeni si nu seamana cu nimeni, suna altfel, nu-ti da impresia ca zdrangane, ca iti face capul calendar, nu-ti lasa niciodata impresia ca nu ai inteles nimic, parca mereu iti transmit ceva, un mesaj...

Anonim spunea...

pai normal ca nu asculti melodii triste cand esti deprimat, poate doar daca esti emo :P eu nu ascult nimic daca sunt trist, prefer linistea. AC/DC e pentru energizare
aveti teme muzicale in cap in fiecare zi, adica fredonati ceva in minte mereu??? m-a intrebat cineva chestia asta si am zis ca nu cred, poate cateodata ;)

CM spunea...

@ Anonim. OOO da! Am teme muzicale . Si ele au viata lor, lupta intre ele pentru atentia mea...
De cele mai multe ori pornesc de dimineata cu cate o strofa sau un refren dintr-o melodie. A si daca promiti ca nu razi de mine iti mai spun ca mergand cu mp3 playerul spre serviciu mai schitez ( asa discret) si cate un pas de dans...Noroc ca nu e multa lume pe strada...

Ionutz on 16 iunie 2009 la 22:45 spunea...

Anonim: nu cred ca genurile pe care le ascult sunt incompatibile. ascult heavy/power pentru energizare si nu se poate spune ca unele balade nu ar fi geniale. black am doar cateva piese la care m-a impresionat instrumentalul si complexitatea pieselor, insa nu e genul meu de muzica, acestea fiind exceptii.
Renato si Freddie sunt mai mult decat muzica pentru mine, sunt o adevarata terapie... urmeaza Pink Floyd, ABBA...
uneori se intampla sa fredonez, dar nu am o piesa in minte clipa de clipa
CM: cand sunt bine dispus se intampla sa ma mai exteriorizez si eu pe drum, nu exagerez desigur, dar nici nu prea imi pasa de cei din jur ;)

Sau spunea...

Cum stiti ce gen de muzica preferati? Rockul are o multime de subgenuri. Cum stiti care e metal, heavy, hard,gothic, alternativ, progresiv etc. Mie imi place Pink Floyd, dar nu stiu decat ca sunt trupa rock :P

Floryn on 17 iunie 2009 la 15:35 spunea...

eu de mic copil ascult muzica balcanica si in special muzica greceasca. ascult aceste genuri de muzica deoarece multe dintre melodii imi definesc starea sfleteasca, ma fac sa vad lumea altfel sau pur si simplu evadez in magia acestui gen de muzica. as putea spune ca ma "droghez" cu acest gen de muzica :D

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez