sâmbătă, 23 mai 2009

Marşul organizat de Noua Dreaptă – un eşec?

Publicat de FLORIN la 13:39
Eu spun că da. Cel puţin aşa interpetrez eu următoarele cifre. Din 6000 de membrii Noua Dreaptă la marş au venit cam 150. Mai mult, Biserica Ortodoxă Română a dezaprobat acest marş, într-un comunicat pe care îl puteţi citi mai jos:

“Patriarhia Română a luat act cu surprindere de hotărârea Primăriei Generale a Capitalei de a aproba organizarea la baza Dealului Mitropoliei, în zilele de 22 - 23 mai 2009, a două manifestaţii publice de către mai multe asociaţii şi organizaţii care funcţionează fără binecuvântarea Sfântului Sinod şi urmăresc doar propria lor imagine şi publicitate.
Prin această decizie, factorii responsabili din Primăria Generală a Capitalei, fără să respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, paşnic şi solemn, dovedesc că nu înţeleg incompatibilitatea manifestaţiilor zgomotoase de stradă cu spiritul de rugăciune, reculegere, pelerinaj şi evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizării de ceremonii religioase.”

Faţă de anii precedenţi televiziune nu s-au antrenat în dezbateri infinite. Am urmărit cele două mari posturi de ştiri de la noi în acest interval. La Antena3 merşul a fost doar o ştire din jurnalele de la 12:00 şi 13:00. RealitateaTv a avut o ediţie specială ‚Fabrica’ dedicată acestui subiect la orele 11:00 ( întreruptă la un moment dat de discursul domnului Boc). Printre invitaţi un preot, un psiholog, Monica Tatoiu şi Florin Buhuceanu. Mi-a plăcut foarte mult că emisiunea a fost o dezbatere în adevăratul sens al cuvântului. Sigur că nu am fost de acord cu tot ce s-a spus acolo, dar a fost o discuţie fără jigniri şi aberaţii. Până şi domnul celebru de la Noua Dreaptă nu s-a ambalat în afimaţii de acest gen ( cel puţin faţă de anii precedenţi). Sigur pentru el suntem păcătoşi şi alte alea, dar s-a păstrat o limită. Din această dezbatere am rămas cu o întrebare ( sau şi cu următoarea întrebare): „ Cine are interesul de a sponsoriza Noua Dreaptă?”. În fond, la Accept stă cu totul altfel treaba. Se luptă pentru nişte drepturi. La Noua Dreaptă se luptă împotriva acordării unor drepturi pe baza credinţei, deşi Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu manifestaţia lor.

Rezultă, cine are interesul de a sponsoriza Noua Dreaptă?

0 comentarii on "Marşul organizat de Noua Dreaptă – un eşec?"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez