joi, 12 martie 2009

Remedii pentru monotonie

Publicat de Ionutz la 11:29
Trebuie spus încă de la început, o relaţie te poate salva de aceasta adevărată boală socială.

Ce putem face pentru a evita, pe cât posibil această capcană? De cele mai multe ori programul fiecăruia tinde să fie rigid, puţin flexibil, lucru ce duce la rutină. Se poate întâmpla să ajungi acasa frânt de oboseală şi să nu mai ai puterea sau dispoziţia necesară pentru a face ceva pentru tine.

Rutina îşi face loc în viaţa fiecăruia din noi şi uneori, chiar dacă avem anumite idei pentru a o învinge: fie o excursie, fie o carte bună pe care am dori să o citim (în ultima perioadă am cumpărat câteva carţi însă deşi subiectul mă pasionează, pe ele se aşterne praful), fie pur şi simplu o plimbare sub cerul însorit, ele nu pot fi puse în aplicare din cauza lipsei materiale a timpului. De cele mai multe ori acesta ne fuge printre degete şi dacă privim în urmă ce observăm?

Dacă redescoperim o persoană deosebiă care la sfârşitul acelei zile obositoare ne aşteaptă cu un zâmbet (şi eventual cu cina caldă...hihi!) atunci nimic nu e pierdut. Cred că e mult mai uşor să lupţi cu monotonia în doi. Alta este determinarea pe care o simţi atunci când vrei să îţi pui o idee în practică ştiind că el va fi cu tine. Nu pierdem din vedere nici situaţia în care tu eşti morăcănos însă această atitudine nu poate rezista farmecului celui de lângă tine atunci când îţi expune planul pentru weekendul respectiv. Eu mereu am fost îngrozit de rutină şi plictiseală însă ştiu că atâta timp cât nu eşti singur nicio astfel de stare nu poate învinge.

Sper că am reuşit să fiu consecvent. Acum vine şi întrebarea: care sunt remediile ce nu dau greş în cazul vostru când e vorba de monotonie?

2 comentarii on "Remedii pentru monotonie"

Anonim spunea...

normal, pentru evitarea monotoniei, trebuie adus ceva nou. Deci creativitatea si spontaneitatea, sunt "de baza" in lupta cu monotonia.

Anonim spunea...

si da, "in doi" vindeci monotonia creata de viata sociala (scoala, job...) dar si "in 2" poate aparea monotonia...aici trebuie atentie.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez