duminică, 8 martie 2009

Oprah ii transmite un mesaj Rihannei

Publicat de FLORIN la 21:27
Saptamanile trecute postam o poza care pe mine ma impresionase puternic cu Rihanna, batuta de prietenul ei, tot atat de faimosul Chris Brown. Modul cum evolueaza lucrurile continua sa ma uimeasca. Exista zvonuri chiar ca acestia s-ar fi casatorit in secret.(CEEEEEEEEEEEEEE??????????)

Violenta domestica e un lucru de neacceptat pentru mine. Ceea ce i se intampla Rihannei nu este ceva nou, probabil ca au existat cazuri si mai socante. Cred ca pe langa o dezbatere publica obiectiva asupra homofobiei in Romania, ar trebui sa existe si o dezbatere foarte aprinsa legata de violenta domestica, care bineinteles sa duca la niste masuri de scadere a ratei violentei domestice.

Dar, lucrurile se intampla (foarte) incet in Romania, dar un astfel de caz cred ca arata ca problema e mult mai profunda, ceea ce nu inseamna ca nu ar trebui luate toate masurile de preventie. Sper ca din ce in ce mai multe femei sa ia atitudine, inclusiv Rihanna.

6 comentarii on "Oprah ii transmite un mesaj Rihannei"

Anonim spunea...

La ce fel de masuri de scadere a violentei domestice te gandesti?
Si mie mi se pare inacceptabil abuzul fizic. Dar cred ca prima care trebuie sa faca ceva e victima. Daca sta ca proasta si o incaseaza cine e de vina? Mai mult, se si marita cu bou'. Mai ales la ei politia isi face treaba. Dar si la noi ,nu cred ca nu se rezolva o reclamatie ca asta.
Ce alte masuri sa se ia? E lege ca nu e voie sa bati un om. E divortul o optiune. Exista asociatii care ofera camin provizoriu femeilor abuzate.
Ce s-ar mai putea face?

FLORIN on 9 martie 2009 la 12:47 spunea...

cred ca sunt mult prea putne asociatii in romania si ca nici la capitolul educatie nu stam prea bine.
consiliere psihologica, o legislatie mai dura sau macar legislatia pe care o avem sa se puna in aplicare cum trebuie(nu sunt specialist in legislatie).
Daca in Romania o femeie este batuta si cheama politia, politia ii da o amenda respectivului dupa care pleca in cele mai multe cazuri. Femeia ramane ca nu are unde sa mearga de cele mai multe ori in Romania. Nu se stie unde sa suni si altele.

cartiergay on 9 martie 2009 la 19:23 spunea...

Să vedeţi în zonele rurale ce tragedii sunt.......ce psihologi, ce asociaţii.......femeile sunt timide când vine vorba de a-l acuza pe agresor. Sunt cazuri în care toată comunitatea ştie de violenţe dar nu fac nimic. Este oarecum şi vina bisericii locale care e cea mai importantă autoritate, şi care nu face nimic pentru a îndrepta bărbatul(de cele mai multe ori beţiv)să-şi maltrateze nevasta sau chiar copii.

Vă mărturisesc că şi eu cunosc un caz, chiar din vecini, dar dacă aş face vreo plângere în dimineaţa următoare mi-aş găsi geamurile casei sparte.....etc

Astăzi, aici la noi, să fi un om bun e cam periculos!

cartiergay on 9 martie 2009 la 19:26 spunea...

Corectură: "......ce psihologi, ce asociaţii...." se doarea a fi interogaţie retorică - am uitat să pun "?"

Anonim spunea...

HappyGay, sa-mi fie cu iertare dar, acele cazuri unde toata comunitateta stie si nu face nimic denota prostime umana. Si cam asta e unul din "lipsurile" roamnului. De la '89 incoace nu s-a mai adunat in numar mare sa tina piept cuiva. Pai intr-un sat sa bata vecinul meu pe nevasta regulat

Anonim spunea...

Revin si intaresc ce am spus mai devreme. Victima este primul care trebuie sa faca ceva, sa se opuna cumva. De acolo trebuie sa inceapa rezistenta. Am sa va povestesc o intamplare. Intr-un autobuz plin cu oameni care se intorceau de la lucru, erau multe femei (de la o fabrica de pantofi) . Un grup de 3 sau 4 insi, tineri idioti de 22-23 de ani 2 sigur erau tigani , se distrau de minune lovind pe ascuns femeile cu piciorul. Eram destul de tulburat de situatie, imi evaluam sansele si eventualii aliati cand am incepus sa observ ceva. Victimele NU ZICEAU NIMIC. Se intorceau catre astia si taceau malc. Ba mai mult, una din ele a reusit sa se departeze de grupul agresiv, a intrat in vorba cu o colega si radea tampita de cele care acum erau in locul de unde plecase ea. Am abandonat orice intentie de eroism. N-aveam de ce, autobuzul era plin de colegi de ai victimelor care se faceau ca nu vad nimic.
Dupa ce au coborat cretinii a inceput murmurul in autobuz. Toata lumea vorbea despre ce se intampalse(deci vazusera si ei !!!) si am aflat ca scena se repeta zilnic(!!!).
Cat de prost as fi fost daca ma bagam?
Cu alte cuvinte cateva zeci de oameni sunt agresati cu regularitate de 4 insi SI NU FAC NIMIC. POate ca lucreaza in acelasi loc cu ei si nu fac nimic. Dar proastele batjocorite zilnic nu au soti care sa vina intro zi sa le ia de la serviciu si sa ii invete minte pe golani?
Dar politia anuntata nu ar veni sa faca ceva?
Cum ziceam trebuie sa porneasca impulsul de la victime.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez