marți, 10 martie 2009

Milk - o dezamagire la box-office?

Publicat de FLORIN la 12:48

Daca nu in alte parti ale lumii, cel putin in Romania. Filmul lansat pe 30 ianuarie in cinematografele din Romania nu a reusit sa atraga prea multi spectatori in salile de cinema. Intreg subiectul, slaba promovare, notorietatea relativ mica a avut un rezultat negativ asupra incasarilor.

Filmul a adunat pana in prezent 16.860 de dolari si 4266 de spectatori, nereusind in niciuna din cele 5 saptamani de la lansare sa se claseze in primele 10 locuri (locul 12 in 26 ianuarie- 1 februarie, locul 20 in 2-8 februarie, locul 21 in 9-15 februarie, locul 30 in 16-22 februarie si locul 19 in 23 februarie - 1 martie).

'Milk' a avut un buget de 15 milioane de dolari si a avut incasari totale world-wide pana in prezent de aproximativ 35 de milioane. Care credeti ca sunt motivele slabei performante a filmului in Romania?

7 comentarii on "Milk - o dezamagire la box-office?"

Anonim spunea...

Oare de ce nu se duce lumea la Milk?
Chiar tu ai spus-o, subiectul, slaba promovare, notorietatea (nu relativ ) mica.
Nici macar gay din romania nu stiu cine a fost Harvey Milk. Si chiar daca ar avea informatia nu cred ca personajul ar prinde la publicul gay autohton. Romanii( si aici intra si gay-romanii) nu prea apreciaza oamenii curajosi si consecventi( in afara de M . Viteazul ,S cel Mare, E. Teodoroiu si altii din categoria asta).
Ca sa sintetizez as putea spune ca personajul e prea gay ca sa aduca romanii hetero si prea normal pentru romanii gay.
Alta ar fi situatia daca filmul s-ar fi numit "Naomy"...

Anonim spunea...

lumea nu se duce la cinema ca ia filmul de pe internet!!! si e gratis :D btw cat mai costa un bilet la cinema??

Anonim spunea...

inca n-am facut rost de el :( Florin, daca il ai...pls, ca doar suntem vecini

Ionutz on 10 martie 2009 la 20:49 spunea...

raducu, si noi vedem mai toate filmele de pe net insa uneori merita sa mergi la cinema, atmosfera e alta. biletu variaza in functie de locul in care mergi...ceva gen 20 ron la mall... :)

FLORIN on 10 martie 2009 la 22:41 spunea...

Raducu: da, lumea ia filmul de pe net, dar cred ca in general publicul care merge la cinema ar trebui sa fie interesat de un film cu doua premii oscar importante si alte n nominalizari.
Mihai: filmul in cauza l-am vazut la cinema.;)

Anonim spunea...

35 de milioane la box office e putin. daca mai adaugam de cat de promovat a fost filmul prin premierea lui sean penn cu oscar, asta inseamna si mai putin. problema este, cel putin in sua, la partea de marketing. producatorii "milk" au avut o strategie de marketing proasta, incepand cu o promovare post-lansare (care e o ideea extrem de proasta, in conditiile in care filmele cu bugete mari incep promovarea cu luni inainte de lansarea propriu-zisa), continuand cu o asteptare ca inertia premiilor (golden globes, oscars, SAG etc) sa impinga spectatorii spre cinematografe. tinand cont ca in sua e un ritual sa mergi la film, de ce nu se alege milk? poate subiectul gay nu e (inca) gustat de americani si de restul lumii... brokeback montain, daca ar fi sa comparam, a avut incasari de peste 150 de milioane de dolari... de ce nu prinde in romania? pentru subiect... pe nimeni nu intereseaza de harvey milk, iar gay-ii de la noi nu isi mai vad lumea de treburi (vai, s-a inchis purple, ce ne facem!)... sper ca in saptamanile urmatoare (cand stirea cu sean penn - oscar se va fi sedimentat) milk sa explodeze la box office...:D si nu ca mi-ar fi placut filmul, ci pentru ca se mai educa lumea.

FLORIN on 11 martie 2009 la 13:03 spunea...

din pacate wannabegay2 milk a fost scos pe dvd.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez