marți, 30 decembrie 2008

Piesele gay ale anului 2008

Publicat de FLORIN la 12:23
2008 a fost un an plin de muzica interesanta, noua si de altfel, chiar gay. Iata ce piese am ales eu pentru a intra in istoria gay.

1. Katy Perry - I kissed a girl
Katy Perry se afla cu doua piese in topul nostru, unde mai pui ca nu era departe sa intre si cu a treia. In prima, 'I kissed a girl', ea se lauda ca i-a placut sa sarute o fata. Inca nu am inteles de ce multa lume, inclusiv din comunitatea gay, a evitat aceasta piesa. Eu consider ca are toate incredientele pentru a deveni un anthem gay veritabil.


2. Katy Perry - Ur so gay
A doua piesa de la ea 'Ur so gay' nu s-a bucurat tot de atata succes. Ba chiar a fost blamata ca si fiind discriminatoare. Eu insa cred ca blamarea a venit de la cei care nu au simtul umorului deloc. Mie chiar mi-a placut.

3. Dana Nalbaru - Tu
Dana Nalbaru a incercat sa revina anul acesta pe piata romaneasca printr-o idee inedita. Albumul ei 'Parfum' a fost lansat direct si gratuit pe Internet. Al doilea single 'Tu' are cel mai puternic mesaj anti-discriminare facut de un artist roman.

4. Sam Sparro - Black and gold
Sam Sparro are toate sansele sa devina unul din artistii 'one hit wonder', desi dupa mine a avut oportunitatea de a continua ceea ce incepusera Mika sau Scissor Sisters, dar si talentul (al doilea single e chiar sooper-tare, dar succesul nu a existat). 'Black and gold' a insemnat debutul lui si sper eu ca nu si sfarsitul, caci fata de Mika, el si-a recunoscut orientarea public.

5. Geraldine - The winners song
Geraldine este un transexual care a uimit Marea Britanie si a si reusit sa castige un concurs gen 'American Idol'. Single-ul sau de debut 'The winners song' a ajuns pe 2 in UK. Sper ca numele sau sa nu se evapore dupa acest succes.

6. Morandi - Angels
Morandi au lansat anul trecut albumul 'NEXT', al treilea album din cariera lor. Al doilea single 'Angels', lansat in decembrie 2007, a ajuns pe locul 1 in multe tari din Europa, printre care si Rusia. Poate ca nu are nicio legatura directa cu problematica gay, dar videoclipul are un mesaj atat de puternic, incat pe alocuri imi aminteste de puterea din 'Beautiful' al Christinei Aguilera. La lansarea celui de-al treilea single, baietii au lansat o campanie de ajutorare a persoanelor HIV/SIDA, donand o parte din castigurile venite din vanzarea albumului.

7. Corina - Gimme your love
Din toate artistele autohtone, cu siguranta Corina are toate ingredientele pentru a deveni un icon gay. Multitudinile schimbari de imagine, imaginea ei intotdeauna cool si muzica ei intotdeauna inventiva sunt atuu-urile ei. In clipul de fata, Corina l-a avut invitat si pe Paul, care are un rol totally gay.


8. Boy George - Yes we can
O oda adusa candidatului democrat la Casa Alba, Barack Obama, ajuns presedinte al Americii. 'Yes they did.'

9. Montuga - Sofia
Sunt noua senzatie a momentului, iar faptul ca una dintre 'Sofi'-ile din videoclip este un barbat o aduce in topul nostru.


10. Vama Veche - Suflet normal
Vama a lansat 'Vama' anul acesta. Primul lor album a adus patru single-uri, 'Suflet normal' fiind al treilea. Pacat ca romanii nu au apreciat-o incat sa se dea pe la radio.

0 comentarii on "Piesele gay ale anului 2008"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez