Pentru mine Queen a fost si va ramane mereu deasupra celorlalte trupe. Chitara lui Brian May iti alinta urechile in vreme ce tobele lui Roger Taylor te fac sa vibrezi. Apoi basul lui John Decon adauga ceea ce lipsea pentru ca voce inconfundabila a lui Freddie Mercury sa rasune pe intreg stadionul Wembley. Acesti patru oameni fantastici au scris versurile unor melodii ramase pentru totdeauna in istoria muzicii rock. Trecand de divergentele avute pe parcursul a mai bine de 20 de ani au ramas impreuna pana la final. Pe langa vocea si stilul lui Freddie, care m-au cucerit din primele clipe, pe langa mesajul unic pe care il transmiteau cu fiecare piesa a mai fost ceva care m-a cucerit: loialitatea existenta intre membrii grupului. Dincolo de orgoliile fiecarui membru al formatiei a existat mereu, undeva mai sus: Queen.
Originile trupei se gasesc in anul 1968 cand Brian May isi invita colegii de facultate sa i se alature in scopul alcatuirii unei formatii. Primul care isi va manifesta interesul va fi solistul si basistul Tim Staffel, urmat de bateristul Roger Taylor. Formatia s-a numit “Smile”.
In 1970 Staffel paraseste grupul insa nu inaite de a-si convinge un coleg, Freddie Bulsara (ulterior Mercury) sa se alature trupei “Smile”. Freddie va schimba numele formatiei in “Queen” si va desena, in calitatea sa de student la arte “blazonul” ce reprezinta zodiile celor patru. Ultimul membru al formatiei, basistul John Deacon, se va alatura celor trei in anul urmator.
Primul album, “Queen I” este lansat in 1973 si este incununat de succes. Urmeaza “Queen II” in anul urmator. In decembrie 1975 single-ul “Bohemian Rhapsody” atinge locul intai in clasamentul britanic si ramane acolo noua saptamani. Piesa “Crazy thing called love”, scrisa de Mercury in timp ce se afla in baie, atinge pozitia a doua in clasamentele britanice si primul loc in
Fredide, care la finele anului 1985 stia deja ca este bolnav de S.I.D.A. reusise sa tina acest lucru secret nu numai fata de presa ci si fata de cei din jurul sau. Cu toate acestea in anul 1990 speculatiile sporesc in ciuda eforturilor facute de cei patru. In 1991 single-ul “Innuendo” urca in clasament direct pe locul intai. Se reediteaza “Greatest Hits” care ocupa locul intai in luna februarie. Pe 24 noiembrie Freddie Mercury moare in casa lui din Londra.
Freddie Mercury era posesorul unei voci extraordinare, cu un timbru distinct si al unui exceptional registru vocal de trei octave si jumătate, deseori patru, avand o tehnica impecabila de cantaret de opera, putand usor acoperi zona dintre un tenor si un bariton. Pentru perioade limitate de timp, Mercury putea canta chiar in regim de soprana sau mezzosoprana.
Queen a avut de-a lungul timpului un total de 18 locuri intai la categoria album, 17 locuri intai la categoria single şi 8 locuri intai la categoria DVD. Albumele Queen sunt in numar de 16. La acestea se adauga sase albume live.
In anul 2008 se lanseaza albumul Queen + Paul Rodgers. Cu greu am acceptat ideea de a-l asculta. Din cele 15 piese, doar patru mi-au atras atentia, restul fiind cel mult mediocre. John Deacon nu a participat la album. Personal cred ca Brian si Roger nu inteleg un lucru evident inca din perioada lor de glorie: magia si succesul nu au apartinut fiecaruia dintre ei, magia a fost data de Queen. O dovada in plus este faptul ca albumele solo ale lui Freddie nu au atins primele 10 pozitii in topuri.
5 comentarii on "Istoria muzicii gay: Queen – Momente de referinta"
care sunt cele 4 piese care ti-au atras atentia????
eu sunt fan Queen si Paul Rodgers,dar nu Queen + Paul Rodgers!!!!
ma bucur sa dau de un fan :D
we believe, c-lebrity, small,
say it's not true. Tu ce parere ai?
eu sunt un mare fan Queen, Paul Rodgers e ok, dar nu pot asculta albumul fara sa ma gandesc la cum ar suna unele piese cantate de freddie.
albumul e ciudat pt muzica Queen,dar ok pt old school rock.oricum nu m-a impresionat in mod deosebit.preferam sa n-o lungeasca cu revenirea Queen si sa ramanem cu imaginea lor din anii de glorie cu Freddie bineinteles
Eu am citit un interviu in care Brian May explica . Spunea ceva de genul intentia este sa mai cantam piesele vechi live, sa ne simtim bine pe scena intre noi si impreuna cu cei care vor sa ne vada si auda. Si ii dau dreptate. Cred ca nu trebuie sa il punem pe Paul in locul lui Freddie ( el insusi nu face asta am vazut in concert clar ca i-a lasat loc chiar si pe scena lui mr Mercury). Nu se mai poate Queen . Asa ca daca vrem sa ii mai ascultam pe Roger Taylor si Brian May cantand piesele alea faine asta e varianta .
Imi amintesc incercarea cu George Michael. In cazul ala era clar o incercare de substituire si numai George era in stare sa o faca( s-a dovedit un vocal impecabil).
Buna
Interesant postul si ma bucur ca mai exista fani Queen in Romania. Daca esti unul, poate vizitezi pagina www.SuntFanQueen.com - acolo se poate dezbate si tema Q+PR.
Thanks
Trimiteți un comentariu