miercuri, 29 octombrie 2008

Un film si multa politica

Publicat de FLORIN la 17:49
Povestea primul politician gay asumat din California, in care joaca Sean Penn, pare sa intimpine destul de multe probleme cu promovarea intr-o perioada in care in America se intampla atat de multe lucruri. Producatorii filmului, aceeasi companie care de altfel a produs si premiatul cu Oscar "Brokeback Mountain" evita sa promoveze filmul "Milk" in regia lui Gus Van Sant, care a mai regizat filme precum "Good Will Hounting" sau "Elephant" si incearca sa faca filmul cunoscut prin alte mijloace.

Toate aceste lucruri se intampla din diferite motive. Unul ar fi alegerile prezidentiale care vor avea loc in saptamana ce urmeaza. Altul ar fi faptul ca in California casatoriile gay, care au fost legalizate, sunt pe cale sa fie anulate. In aceste conditii Focus Features, incearca sa evite ca filmul sa pateasca exact ce a patit filme ca "W".

"Cea mai buna metoda pentru ca acest film sa castige atentia unui public cat mai larg este sa evite sa se asocieze strict cu problematica gay, iar cea mai buna metoda de a evita aceasta asociere este sa lasam publicul sa afle despre film de la insusi filmul" declara o persoana ce se ocupa cu productia filmului. De cealata parte, persoane ce apara drepturile persoanelor LGBT declara "fiindca acest film vorbeste despre un politician foarte iubit care a ajuns sa fie ucis, nu va fi usor pentru cei ce se ocupa cu promovarea.". In aceste conditii, succesul filmului "Milk" ramane sub semnul intrebarii. La fel si nominalizarile la Oscar, pe care multi le si vedeau infaptuite.

Filmul va fi lansat peste ocean in patru saptamani. Vei merge sa il vezi? Care e fimul tau preferat cu tematica gay? Am pus si un poll cu intrebarea asta.

5 comentarii on "Un film si multa politica"

Anonim spunea...

Angels in America e foarte foarte bun:D..din cele cateva filme cu gay pe care le-am vazut asta mi-a placut mult..Meryl Streep este geniala..o iubesc..

Ionutz on 30 octombrie 2008 la 10:13 spunea...

Daca tot ai adus vorba de Angels in America nu trebuie uitat nici Al Pacino ;)

FLORIN on 30 octombrie 2008 la 11:57 spunea...

toti actorii din film sun geniali, inclusiv cei tineri, care sunt la fel de geniali precum cei numiti de voi.

Anonim spunea...

Filmele nu trebuie sa fie premiate cu o mie de premii pt a fi considerate bune.La fel si Milk,nu conteaza daca e nominalizat sau nu la Oscar,tot capodopera ramane si fara nominalizari sau premii.
Eu nu ma duc la cinema,prefer sa vad filme la comp

FLORIN on 30 octombrie 2008 la 19:52 spunea...

cu toate astea, lumea face un film din dorinta ca el sa fie vizionat si apreciat de cat mai multa lume posibil. in conditiile in care promovarea lipseste, in conditiile in care el nu va primi cateva nominalizari pe ici si pe colo, filmul nu are cum sa ajunga la publicul care ar putea fi interesat de el.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez