luni, 18 ianuarie 2010

Nu, nu sunt gay – negarea într-o ţară intolerantă

Publicat de FLORIN la 18:17

„ Nu, nu sunt gay”. Şi totuşi siguranţa celor spuse se pierde până la următorul gând. Fie că împlinisem 10 ani, 14 ani, 15 ani, ... când ne-am dat seama de atracţia simţită pentru persoane de acelaşi sex, niciunul (nu cred) că am scăpat de negare.

„ „Nu, nu sunt homosexual”, „ de ce eu?”, „nu, nu se poate” au luat foarte rapid locul unor naturale „cine sunt”, „ce sunt”, „unde sunt”. Ele nu au mai contat. Societatea ne-a împins spre negarea propiei persoane şi încă o face şi astăzi foarte liniştită prin neacceptarea adevărului, prin ipocrizia de care dă dovadă faţă de 10% din propii membrii.

Este ipocrizie, poate că este chiar răutate din partea unora. Şi mai este şi dezinteres, mult dezinteres. Acest dezinteres, somn al intoleranţei, afectează însă mult membrii comunităţii gay.

Da, negarea apare şi în gândurile unui homosexual din cea mai tolerantă ţară. Care este diferenţa dintre cea mai tolerantă ţară şi România? Adolescentul gay are cui să meargă să îi pună întrebări, fie că vorbim de părinţi, psiholog sau de orice alt membru apropiat al societăţii. Sigur, că fiecare naţiune îşi are propii extremişti, dar nu despre ei încercăm să vorbim acum. „Nu e nimic în neregulă cu asta” (cum e dovedit şi ştinţific) sună atât de liniştitor pentru un gay în negare. Apoi, el se va ridica, va merge, se va aşeza într-un colţ, pe un scaun, în pat, pe o bancă şi se va gândi la cine este fără a purta gândul excluderii, greşelii aduse în gândul său de homofobia societăţii.

În România, cine să îi spună asta când prejudecăţile sunt îmbrăcate în principii ale falsei moralităţi? În România, fiecare se descurcă sum poate cu propiile sentimente. Şi eu am trecut prin asta şi adevărul meu este că negarea este o perioadă de o importanţă majoră în viaţa fiecărui gay, fiindcă de cele mai multe ori ea apare în perioada când ne formăm personalitatea. De aceea cred că un răspuns trebuie întotdeauna pregătit. Al meu este :

Nu e nimic în neregulă în a fi gay. Intoleranţa este adevărata problemă.

2 comentarii on "Nu, nu sunt gay – negarea într-o ţară intolerantă"

Anonim spunea...

Cred ca toti sunt de acord cu ultima ta afirmatie.Problema este ca societatea are alte asa zise principii, cu precadere in RO....Priveste-o ca o jungla in care trebuie sa supravietuiesti, si sa te integrezi in ea. In lumea animalelor cel mai bine o fac cameleonii,..., imagineaza-ti tinerii gay niste cameleoni, care se schimba cum bate vantul! Asta e situatia din pacate in RO si o sa mai treaca ani buni pana se va schimba ceva.

FLORIN on 19 ianuarie 2010 la 10:55 spunea...

şi totuşi ... România îşi acceptă denumirea de junglă? cred că se vrea o ţară civilizată, europeană, educată...

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez