joi, 7 ianuarie 2010

Elemente gay in Dragon Ball

Publicat de Ionutz la 19:02
Nu stiu in ce masura au fost pentru voi interesante postarile pe aceasta tema. Totusi cred ca va trebui sa mai suportati vreo doua trei sperand ca veti gasi in final aceste aspecte ca fiind interesante.

Pe scurt, Dragon Ball este un serial de animatie inceput in anii 80, care s-a vrut initial unul de comedie picanta, cu tente sexuale dar inocente. Pe parcurs elementele de lupta s-au intensificat Dragon Ball devenind Dragon Ball Z. In final Dragon Ball GT se vrea o combinatie dintre primele doua serii.

Inca de la inceput serialul a fost lipsit de inhibitii, ai parte de nuduri partiale, se continua cu personaje masculine narcisiste dar care in ziua de astazi ar putea fi catalogati ca si metrosexuali. In GT un wresler ii trimite sarutari lui Trunks, personaj principal de 19-20 de ani iar in episoadele ulterioare apare in diferite momente ca incercand sa ii atraga atentia acestuia.

Dincolo de sexualitate, aluzii sau tipologi, in Dragon Ball intalnim si un personaj totally gay, generalul Blue. E un peronaj negativ, care initial pare un narcisist obsedat de curatenie, apoi este prezentata latura lui sensibila, aranjamente florale, simt al frumosului. Este ingrijit, pensat, are un ras strident si tine degetul mic usor ridicat in sus. Este terorizat de orice este murdar, neigienic, ori care traieste in locuri murdare.

Pana acum poti spune despre el ca da, e un narcisist cu unele caracteristici specifice dar nu neaparat gay. Cu toate astea lucrurile se clarifica spre ultima parte a rolului sau. Blocati intr-o pestera, Bulma o tanara ce ii insoteste pe eroii principali, incearca sa il cucereasca prin farmecele ei deloc neglijabile, mai ales ca ii parea un barbat atragator. Generalul nu numai ca o refuza, dar e oripilat de o asemenea varianta. Ok, sa zicem ca era dezgustat de atitudinea ei si nu de femei dar tot scepticismul se naruie atunci cand se indragosteste la prima vedere de un baiat pe care se ofera sa il invite la cofetarie si chiar incearca sa il sarute.

Blue este o combinatie interesanta, e inteligent, e excentric, se sperie excesiv de lucruri sau situatii marunte, e fenomenal de puternic in lupta si nu in cele din urma e GAY.

Am ales doua filmulete, primul care arata comportamentul lui narcisist si atat de gay de cele mai multe ori si un al doilea ce il prezinta ca pe un adversar redutabil. Astfel veti intelege ca nu este ridiculizat ca personaj. Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu grimasele exagerate din anime mentionez ca ele nu sunt neobisnuite, cu atat mai putin intr-un serial cu puternice accente comice cum era inca Dragon Ball.





Sper ca v-am convins!

5 comentarii on "Elemente gay in Dragon Ball"

Anonim spunea...

o fi interesant pentru tine, dar cand le vad mutrele astea oribile mie imi piere tot cheful de vizionare.

FLORIN on 9 ianuarie 2010 la 09:37 spunea...

eu am văzut ceva din unele dintre serii după ce a fost introdus în grila tvr la finalul sailor moon. a fosz interesant pentru moment, dar nu mi-a captat atenţia precum Luptătoarele lunii. :D

cât despre personaj, prin cele două filmuleţe mi-e clar că nu a fost ridiculizat. într-un fel, e chiar interesantă personalitatea lui atât de complexă. ;)

Rob on 11 ianuarie 2010 la 09:06 spunea...

Dragut tipu' XD Da' de ce ii faci ochi dulci unui copilas? Poate ca nu stiu eu prae bine seriile, da' totusi, baietelul ala pare pult prea mic pentru el. Sa fie si pedofil? XD Glumesc.

FLORIN on 11 ianuarie 2010 la 13:44 spunea...

nu îmi este mult prea familiar serialul, dar eroul cred că nu era un copil. el rămânea tânăr ( sau ceva de genul ăsta). :)) nu ştiu la ce fază te referi.

Ionutz on 11 ianuarie 2010 la 17:50 spunea...

@Rob: ideea e ca acela era un satuc al naiba de ciudat, fetita avea puteri fenomenale, erau apoi gemenii aia zburatori. Baiatul in cauza repara o masina plus ca mai avea si cornite asa ca varsta lui poate fi pusa sub semnul intrebarii. Mai e un amanunt, era cam de aceeasi inaltime cu Goku, deci varsta trebuia sa fie undeva pe la 12 ani. Si pana la urma cine stie, doar il invita la o prajitura, poate era dispus sa astepte vreo 3 ani... :D

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez