marți, 3 noiembrie 2009

Lot in Sodom (1933)

Publicat de FLORIN la 15:30

Clasica poveste biblică cu care suntem reîmprospătaţi în orice situaţie de către grupurile religioase, deşi înţeleg că aceasta e mult mai ambiguă şi interpretabilă decât unii vor să o facă, a fost transformată într-un film experimental, cu accente horror de către James Sibley Warson şi Melville Webber.

Întrucât nu am citit povestea în sine, adaptarea propusă de film nu mă ajută să o înţeleg. E mult prea experimentală pentru o asemenea poveste. Ceea ce pentru 1933 îl transformă într-un film interesant de urmărit, dar şi foarte greu de prins. Jocul cu umbrele, muzica terifiantă alcătuiesc un film parcă creat ca fiind horror.

Cine sperie pe Lot? Nişte bărbaţi machiaţi, posibil homosexuali, concluzie la care ajungi mai ales după primele minute care abundă în imagini cu bărbaţi fugărindu-se şi îmbraţisându-se. Numai că ei vor fiica lui Lot.

‚Lot in Sodom’ e un film cu un subiect nu tocmai gay-friendly. Interesant e că a fost preluat de cultura gay pentru că acesta conţine imagini de homoerotism.

Puteţi urmări ‚Lot in Sodom’ aici.

Credit foto

0 comentarii on "Lot in Sodom (1933)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez