joi, 1 octombrie 2009

Queer as Folk - 01x07

Publicat de FLORIN la 12:00

Din seria „cum poate reacţiona un tată când află că fiul său e gay”, azi adăugăm pe listă:
- încearcă să intimideze pe fiu, pe iubit
- ameninţă fiul cu darea afară din casă.

Exact aceste lucruri le face tatăl lui Justin, care încă nu poate accepta orientarea fiului său. Iar dacă episodul trecut, acesta i-a lovit maşina lui Brian, acum îl loveşte direct sub ochii lui Justin, care îi spune că nu va mai veni acasă.

Iniţial, Brian se oferă să îl ajute, fără să conştintizeze implicaţiile din punctul de vedere al lui Justin. Însă când simte că deja teritoriul său a fost invadat, acesta reacţionează în stilul caracteristic, invitând pe cineva acasă. Justin se vede nevoit a se adăposti în casa lui Melanie şi Lindsay.

Referitor la Brian, se simte o uşoară încercare de schimbare a caracterului personajului. De exemplu, episoadele trecute, un telefon de la Lindsay care să îi ceară puţină implicare în problema lui Justin, ar fi fost neauzită şi neluată în considerare. În acest episod, acesta îl duce pe Justin acasă încercând să rezolve situaţia din acesta şi părinţii ( tatăl său). Numai că tatăl lui Justin tot nu vrea să înţeleagă situaţia cu adevărat, punând condiţii aberante pentru ca propiul fiu să trăiască acolo. Printre altele, Justin ar trebui:
- să nu mai viziteze niciun club gay
- să nu se mai întâlnească cu Brian
- să termine cu tot ceea ce înseamnă gay.
Iar acum când Justin pare că a pierdut din curajul ( puţin exagerat) datorat vârstei, Brian îl invită să locuiască la el de faţă cu părinţii. Justin îl urmează.

‚ ... and bring your lady too”

Debbie, personajul pe care îl consideram cel mai puternic, cel mai stăpân pe sine, are câteva probleme de sănătate. Aceasta leşină la muncă, datorită oboselii. De ce o femeie atât de bine calculată ca Debbie e nevoită să se suprasolicite? Din cauza unor datorii financiare de care Michael aflând, se simte dator să candideze pe un post mai important.

Şeful pare să îl îndrăgească, ba chiar îl şi invită la o petrecere, dar îi spune „ să îşi aducă şi fata”. Chiar dacă nu îşi doreşte şi ştie din experienţa lui David că nu e bine să te joci cu sentimentele nimănui, acesta o invită pe Tracy la această petrecere, cu ajutorul căreia câştigă postul.

Dar care e adevăratul cost al câştigării acestui post : viaţa dublă a lui Michael a fost formată în totalitate cu ajutorul său.

0 comentarii on "Queer as Folk - 01x07"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez