luni, 13 iulie 2009

Unde se află exact România pe harta lumii gay

Publicat de FLORIN la 15:00
1. În România, homosexualitatea e legală din 1996 ( aşa consideră unii), iar alţii spun că din 2001.

2. Vârsta de consinţământ este aceeaşi ca în cazul relaţiilor între un bărbat şi o femeie.

3. Există legi antidiscriminare în toate domeniile. Consiliul Naţional de combatere a Discriminării se ocupă de aceste cazuri. Cel mai cunoscut caz din România este cel al TAROM, care în 2005, de Ziua Îndrăgostiţilor, a refuzat să acorde o reducere unui cuplu gay. Pentru asta, firma a primit o amendă şi s-au luat măsurile necesare pentru a nu se repeta astfel de incidente discriminatorii.

4. Legi împotriva urii – în momentul de faţă, dacă o crimă se dovedeşte că a avut loc din cauze homofobe, există posibilitatea ca inculpatul să primească o pedeapsă mai mare.

5. Legi împotriva discursului anti-LGBT – Ciudat, nu? Asta pentru că Noua Dreaptă şi astfel de grupări continuă să aibă un discurs extrem, deşi există o legilaţie care ne ajută.
Singura măsură, din cunoştinţele mele, împotriva discursului anti-LGBT a fost luat de CNA în 2007 împotriva emisiunii „Cronica cârcotaşilor”, în care aceştia au avut remarci homofobe faţă de Mircea Solcanu.

6. Serviciul militar poate fi accesat de orice persoană indiferent de orientarea sexuală. Ceea ce americanii luptă să aibă de ani de zile, noi avem. Numai că militarii gay îşi ţin orientarea sexuală pentru ei, deşi legea românească nu cere asta, ca la americani.

7. Este legală schimbarea sexului.

8. În urma hotărârii Curţii Constituţionale din 2005 femeile ( inclusiv necăsătorite sau lesbiene) pot accesa inseminarea in vitro. Cuplurile gay însă nu pot adopta copii.

9. Homosexualii pot să doneze sânge ( sau nu). Dacă Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi alte state la care ne uităm cu „invidie” interzic donarea de sânge a bărbaţilor care au avut relaţii sexuale cu bărbaţi, în urma unei recomandări a Consiliul Naţional de combatere a discriminării, în ianuarie 2008, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va scoate întrebările „Ai avut relaţii sexuale cu un alt bărbat?” şi „Partenerul tău a avut relaţii sexuale cu un alt bărbat?” ( pentru femei). Încă nu e clar dacă legea a intrat în vigoare.

10. Cupurile gay nu sunt recunoscute. Nu există nici căsătorie gay, nici parteneriat civil şi nici coabitare înregistrată.

12 comentarii on "Unde se află exact România pe harta lumii gay"

Anonim spunea...

de parca vrea cineva de buna voie sa se duca la armata... ce bine ca nu mai e obligatorie!!!

Dak spunea...

Intr-un loc simpatic si caldicel, cu leagane, balansoare si tobogane, cu nisip fin si panselute.
P.S.: Mai verifica-ti mail-ul.

Floryn on 13 iulie 2009 la 18:47 spunea...

Da si eu sunt fericit ca nu se mai face armata. Oricum daca mai era obilgatoriu i faceam pe toti de acolo bi sau gay :)))))))

FLORIN on 14 iulie 2009 la 10:34 spunea...

@ anonim: şi eu sunt foarte bucuros că nu mai e obligatorie, dar sunt oameni care nu au nicio problemă, ba chiar dimpotrivă îl consideră un mediu atractiv. nu reţin numărul gay-lor care au fost retraşi din armata americană în ultimii 15 ani pe motiv că erau gay, dar te asigur că e unul destul de mare. e bine că nu există şi o astfel de prevedere şi în România.

@ Dak: l-m verificat. am şi răspuns. ;)

@ Angel: şi dacă se întâmpla pe dos? :D

FLORIN on 14 iulie 2009 la 10:41 spunea...

ca şi continuare a subiectului: câte din drepturi au venit ca rezultat al mişcării gay din România, după voi şi câte au fost impuse?

Floryn on 14 iulie 2009 la 14:08 spunea...

eu sa devin straight in armata? no way!!!!! Sunt un gay convins!!!!

Anonim spunea...

armata e un mediu atractiv??? poate pentru lunatici!!! cunosc un individ care a facut armata ca era obligatorie si cand a terminat era deja alt om, schimbat mult in rau, parca e nebun, dement, are un comportament cel putin bizar. :(

Me spunea...

armata scoate ce e mai rau din tine, sunt multi care manifesta comporatente violente dupa ce fac armata.
drepturi impuse sau nu, nu cred ca are vreo importanta, e bine ca sunt, o sa se schimbe multe, ca altfel ne da afara din UE

CM spunea...

@ Angel . Spui ca esti " gay convins". Te previn ca aceasta expresie poate genera confuzii:
A , deci e adevarat ca homosexualitatea este o chestiune de crestere...
Cine te-a convins sa fii gay? E adevarat ,deci , ca homosexualii recruteaza( conving) !
Stiu ca e o expresie folosita destul de frecvent, dar mi se pare departe de adevar si , dupa cum am explicat, periculoasa

FLORIN on 15 iulie 2009 la 13:28 spunea...

@ Angel: şi ce te faci dacă şi ei sunt straight convinşi?:D

@ Anonim: da, poate din punct de vedere financiar sau şi din alte puncte de vedere de ei ştiute. şi eu consider ( din ce cunoşteam eu că e armata) că este un mediu ce te obligă la dezumanizare, dar există posibilitatea să mă înşel.

@ Me: eu zic că are importanţă dacă ele sunt aplicate. unele din drepturile de aici poate că nu ştie toată lumea că le are, iar mulţi zic că nu şi le "folosesc". sunt bune drepturile astea, fără nicio îndoială, dar degeaba dacă sunt doar teoretice.

@ CM: cred că se vroia o glumă... sau cel puţin sper. :D

CM spunea...

Gluma am inteles-o, eu argumentam impotriva expresiei.

FLORIN on 15 iulie 2009 la 19:30 spunea...

eu sincer mă îndoiesc că lumea crede asta ( sau cel puţin cei ce susţin asta). mai degrabă, e un mod uşor de a ataca comunitatea gay. că în rest, ce putem face când cineva spune "nu, nu sunt gay"? e o aberaţie.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez