marți, 21 iulie 2009

Ţări în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea sau închisoare pe viaţă

Publicat de FLORIN la 11:44
Ţările în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea

Africa
1. Sudan – pedeapsa de la 5 ani la moarte. În cazul bărbaţilor, prima „ abatere” se pedepseşte cu un număr de lovituri de bici, în timp ce de la a treia „ abatere” moartea poate fi pedeapsa. În cazul femeilor, cele necăsătorite primesc 100 de biciuri, iar pentru cele căsătorite se pare că se poate ajunge la o mie ( mă îndoiesc că cineva poate suporta aşa ceva) sau moartea prin aruncare cu pietre.
2. Mauritania
3. Nigeria – în această ţară nu numai că homosexualitatea este pedepsită cu moartea, dar implicare în activităţi de lobby poate duce la 5 ani de închisoare. Pentru bărbaţii necăsătoriţi, homosexualitatea se pedepseşte cu 100 de biciuri, iar pentru cei căsătoriţi sau divorţaţi cu pedepse de la 1 an la moarte prin aruncarea cu pietre. Se pare că au existat numeroase pedepse de acest tip ( din punct de vedere legal), dar ele nu s-au produs şi practic.

Asia
4. Arabia Saudită – pedepse de la amendă la închisoare până la moarte. De asemenea este interzis lobby-ul lgbt.
5. Emiratele Arabe Unite
6. Yemen – flagerare sau moarte.
7. Iran – una din cele mai aspre ţări din acest punct de vedere. Pentru ca pedeapsa cu moartea să poate fi dată nu e nevoie decât ca persoana în cauză să fi împlinit 15 ani.

Ţări în care homosexualitatea este pedepsită cu închisoarea pe viaţă

Africa
1. Uganda

Carribean Islands
2. Barbados

America de Sud
3. Guyana – legal pentru femei

Ş bineînţeles că mai există ţări în care homosexualitatea este ilegală ( încă foarte multe) unde pedepsele sunt de la amendă la anumiţi ani de închisoare, în general în ţări vecine celor de mai sus.

Notă: Ţările în care relaţiile între femei nu sunt pedepsite aplică încă un cod penal unde sodomia este pedepsită şi nu strict relaţiile între bărbaţi. Sunt multe astfel de ţări în lume. În anumite părţi ale Nigeriei, se aplică de asemenea o astfel de prevedere.

8 comentarii on "Ţări în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea sau închisoare pe viaţă"

CM spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Floryn on 21 iulie 2009 la 15:37 spunea...

Dumnezeule nu imi vine sa cred ca in lume sunt astfel de persoane. Unde mai e credinta pe cae sustin ca o au. Eu cred ca de la vreo 10 lovituri de bici poate mai putin as fi mort. Si totusi de ce nimeni nu face nimic. Adica cum naiba sa ai dreptul sa ucizi cu sange rece si nimeni sa nu poata sa intervina?

Anonim spunea...

cumplit!! un cosmar!! eu nu inteleg de ce considera homosexualitatea o crima pentru care trebuie sa mori. n-are niciun sens. daca esti criminal in serie, ce pedeapsa mai primesti???

FLORIN on 21 iulie 2009 la 20:30 spunea...

@ CM: dacă te referi la exprimare într-adevăr poate că nu e cea mai potrivită. dar e o afirmaţie adevărată. nigeria e împărţită în mai multe zone care se guvernează după diferite coduri. nu ştiu să dau mai multe detalii. ;)

@ Angel: există o hotărâre ONU ce însă nu a fost semnată de toate ţările lumii.

@ Anonim: păi din diferite motive, majoritatea ce au la bază considerente religioase.

CM spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
CM spunea...

Chiar nu inteleg nici eu ce motivatii profunde ii fac pe oamenii aia sa omoare gay si lesbiene. Nu inteleg foarte bine nici de ce e considerat un pacat asa de mare a fi homosexual. Dar indiferent de gravitatea pacatului nimic nu justifica pedeapsa capitala.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Voi care va tot intrebati de ce sun asa de urati homosexualii va pun sa va ganditi o clipa cum ati aparut pe pamant .Daca parintii tai ar fi fost Bulangii voi nu existati idioti infecti ce sunteti.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez