luni, 1 iunie 2009

Adopţia: o variantă lipsită de interes?

Publicat de Ionutz la 19:13
Din sondajul care tocmai s-a încheiat pe blog rezultă ca adopţia este ultimul lucru la care v-aţi gândi dacă aţi putea alege un drept pe care noi nu îl avem acum în România. Pe primul loc s-a situat legislaţia europeană şi e normal să fie aşa având în vedere că datorită acesteia lucrurile ar putea să se schimbe şi în această ţară. Următorul lucru care vă preocupă este posibilitatea de a vă căsători. Pentru mine are doar o valoare simbolică.

Adopţia este probabil cea mai delicată problemă, implicaţiile fiind mult mai delicate decât cele privind căsătoria. Chiar dacă nu ar părea, având în vedere sondajul, există cupluri care ar prefera să poată adopta un copil decât să se poată căsători. Îmi amintesc şi de clipul de promovare pus acum ceva vreme pe blog, în el apăreau imagini cu copii ai căror părinţi adoptivi făceau parte din minorităţiile sexuale.

Un prim motiv pentru care adopţia este ultima voastră opţiune ar fi acela conform căruia, având o altă orientare sexuală decât cea ce conduce la procreare nu aveţi nicio înclinaţie spre paternitate respectiv maternitate.

Unii spun că am „alege” să fim gay tocmai pentru a duce o viaţă „a plăcerii” şi pentru a fugi de responsabilităţi, inplicit de răspunderea de a creşte un copil. Sincer această teorie îmi pare idioată şi chiar dacă nu aveam o părere bună despre „tanti” care a zis acest lucru pe postul TV, nu mă aşteptam să judece atât de simplist.

În ceea ce priveşte opinia publică aceasta este reticentă faţă de problema adopţiei. Potrivit unor sondaje unele dintre persoanele care ar fi de acord cu parteneriatul civil sau cu căsătoria între persoane de acelaşi sex, nu sunt de acord cu adopţia unui copil de către minorităţile sexuale.

Chair şi aşa eu nu cred ca această problemă ar trebui lăsată la sfârşitul drepturilor pe care le pretindem de la restul societăţii, eu încă sunt de părere că printre noi sunt suficiente cupluri care ar adopta un copil!

Chiar mă înşel?!

15 comentarii on "Adopţia: o variantă lipsită de interes?"

Dak spunea...

Gandeste-te mai intai la varsta celor care citesc blogul si care au cu totul alte interese acum decat sa adopte un copil! Tu ti-ai pus vreodata, la modu' serios, problema sa adopti un copil?

Anonim spunea...

In primul rand nu se leaga nimeni la cap daca nu-i doare! Nimeni nu-si doreste o grija in plus!! Poate ca spun asta fiindca mie nu-mi plac copiii....cred ca sunt unii care isi doresc sa adopte un copil, dar eu nu pot sa zic ca-i inteleg pe cei care vor asta.

CM spunea...

Ai dreptate, cunosc gay capabili sa creasca , sa iubeasca si sa educe un copil. De asta ar trebui sa avem dreptul de a adopta copii. E normal sa fii evaluat corect, dupa criterii clare si daca ai tot ce trebuie sa poti adopta.

Dak, un drept se afirma la modul general , faptul ca cititorii acestui blog au 18-25 de ani e o idee gresita, pot sa imi scanez buletinul sa dovedesc asta...

Dak spunea...

CM: Vad ca m-ai inteles gresit. Nu am afirmat nimic de 18-25, dar cred, in continuare, ca dorinta de a avea copii tine de varsta/ maturizare. Si la 35 ani poti sa nu fii copt pt. cresterea unui copil. Si inca o idee: incapacitatea de a vedea faptul ca un drept este o oportunitate de care te poti folosi sau nu, si nu o obligatie tine de asemenea de nivelul de maturizare. PS: si eu pot sa-mi scanez buletinul...

Pinocchi0 on 2 iunie 2009 la 17:46 spunea...

Eu cred ca in legatura cu drepturile gayilor, am trebui sa gindim la nivel de comunitate mai degraba decit la nivel individual. Chiar daca majoritatea gayilor din blogosfera au 20+ de ani si pentru ei inca nu se pune problema, (1) mai incolo s-ar putea pune, (2) in comunitate exista si gayi mai in virsta, (3) dreptul la adoptiune este o chestie de egalitate in drepturi.

Anonim spunea...

Si eu am peste 30 de ani si nu pun problema asa.Am mai scris si cu alte ocazii, pentru casatorie lupta cei care deja au pe cineva. Eu nu am cum sa lupt ca prostul pentru ceva de care oricum nu o sa beneficiez niciodata. Eu sunt discriminat de toti din cauza ca sunt bolnav, iar aspectul fizic conteaza cam prea mult in societatea asta. Am fost la interviuri pentru slujba, nu am fost angajat in ciuda cunostintelor pe care le am in domeniul respectiv (si asta s-a intamplat de multe ori) din cauza ca sunt obez,.. nu am avut niciun prieten. cum as putea eu sa vreau sa se legalizeze casatoriile??care drepturi egale??? de ce eu nu sunt egal cu ceilalti??

Pinocchi0 on 2 iunie 2009 la 19:11 spunea...

Chestia e ca "drepturile" nu sint "la bucata" decit teoretic. Acolo unde exista discriminare, se discrimineaza si gayi, si obezi, si invalizi, cine vrei si cine nu vrei. Acolo unde exista mai putina discriminare (greu de spus ca undeva n-ar exista deloc), egalitatea este pentru toti. Chestia asta mi se pare ca lumea din România n-o prea intelege inca, de aici si gindirea individualista.

CM spunea...

@ Dak e bine ca am lamurit nelamuririle...:)

@Anonim
Ce-ar fi sa alegi si tu un nume ca sa putem sa ne adresam cuiva.
Imi pare foarte rau sa citesc atata pesimism in randurile tale. As putea sa iti dau eu un motiv pentru care sa lupti. Pentru mine, eu as vrea sa ma casatoresc. Si poate ca as putea sa iti fiu prieten. Sau nu, dar n-ai de unde sa stii asta.
Pe de alta parte, daca nu te trage inima sa lupti nu lupta, nu e musai
As vrea sa iti spun (nu stiu daca te ajuta asta) ca unul dintre cei mai faini profesori pe care i-am avut in facultate e un om gras. Tatal meu era gras si avea multi prieteni, era un om cu mult umor.

Ionutz on 2 iunie 2009 la 20:51 spunea...

Multumesc pentru comentarii! Ma bucur sa vad ca articolul meu a dat rezultate.
Nu ma voi eschiva si voi spune ca la momentul potrivit mi-ar placea sa pot adopta un copil.
Dorinta de a adopta nu are legatura cu varsta, poate nici macar cu maturitatea asa cum o inteleg unii, eu cred ca ea exista sau nu...
Anonim imi imaginez cat de greu trebuie sa fie, insa pe lumea aceasta exista totusi si persoane care pot privi dincolo de aspectul fizic. Eu unul iti tin pumnii! :)

Daniel. spunea...

SCARBOS !!! Daca sunteti gay,va asumati raspunderi ! Fiecare om mare,major are responsabilitati,indatoriri dar si beneficii. Ganditi-va ca daca erati heterosexuali,nu v-ar fi convenit ca niste copii sa fie crescuti de niste gay ! Sincer. Nu am nimic cu voi,dar mi se pare o decizie aberanta ! Stati linistiti ca UE nu o sa se bage atat de mult in problemele Romaniei! Daca nu va convine duceti-va in Olanda sau in Anglia !
Si acum sa imi spun principalul motiv pentru care nu sunt de acord cu adoptiile de catre cuplurile gay:
1) Copii aceia devin niste inadaptati social.
2) O sa aiba depresii.
3) O sa se simta marginaliati,discriminati (si ei nu au nicio vina pentru ca au fost abandonati,iar niste idioti din UE au hotarat ca niste gay pot adopta un copil).
4) Multe alte motive!

Apropo,in Anglia un idiot si-a omorat "iubitul" si l-a gatit ! Ce parere sa am acum despre gay ?! Sigur ar putea creste un copil ca si un heterosexual ?
Nici animalele nu se comporta asa !

Pinocchi0 on 4 iunie 2009 la 18:01 spunea...

Copiii adoptati de cupluri homosexuale ar avea probleme (in Romania!) doar pentru ca societatea, intoleranta cum este, i-ar discrimina. Argumentul cu "duceti-va in Anglia" l-am mai auzit si nu vad la ce foloseste; probabil a fost pus in lipsa de altceva mai bun. In fine, punctul 4 e cireasa pe tort.

Nu vad ce legatura are crima in cauza cu tema discutata. In România, cum aflam zilnic din mass-media, se intimpla crime chiar mult mai abjecte. Ce parere sa mai avem atunci despre români?!

Una peste alta: Multumim pentru bunavointa de a comenta, dar acest comentar nu este decit o colectie de prejudecati care nu demonstreaza nimic.

Dak spunea...

Apropo, in diverse ocazii si pe la urechile mele au ajuns stiri despre barbati care si-au omorat iubitele si le-au gatit. Cum ar putea barbatii hetero sa creasca un copil? Nici animalele nu se comporta asa! Concluzionand: Daniel, daca esti barbat hetero nu ar trebui sub nici o forma sa cresti un copil...

CM spunea...

Saracu' Daniel, cred ca tastatura lui e plina de voma acum. Cum a putut el sa scrie in scarba pe un blog gay, dupa ce a citit un articol intreg plus niste comentarii cu indignarea clocotind in creierasi , icnind de indignare...
Din pacate scrie numa' platitudini, citeaza din "Stirile de la ora 5" si din psihologia scrisa la Moscova.

Pinocchi0 on 5 iunie 2009 la 10:06 spunea...

Hm. Banuiesc ca Daniel a scris o data si nu mai revine, ceea ce poate ca nici nu e chiar asa de rau: Replicile noastre nu stiu daca au fost cele mai potrivite pentru un dialog constructiv. Nici ale lui, totusi e pozitiv faptul ca spune ceva si ca acel ceva nu este total injurios. Cu putina diplomatie s-a putea duce totusi un dialog cu el.

Pe pinKpong, in articolul despre "Cit de vizibili trebuie sa fie gayii?" am facut experienta sa invit la discutie pe cineva (Bacilu') care lasase undeva un comentariu nu tocmai pozitiv la prima vedere. Chiar de la inceputul discutiei, Bacilu' s-a dovedit a fi un personaj cit se poate de rezonabil. Si ma gindesc ca si in alte cazuri se poate ajunge destul de repede la aceeasi concluzie daca dialogul este purtat corespunzator -- dar ce inseamna "corespunzator"?!

Asa ca, dragii mosului, veniti cu totii la pinKpong ca sa vedem impreuna cum se poate purta un dialog constructiv intre majoritatea hetero si minoritatea homo... reclama-reclama-reclama... :-)

I. on 8 august 2009 la 13:59 spunea...

Vizionasem o dezbatere pro pe Fora.tv referitor la adoptia si casatoria in cazul cuplurilor gay in statul California, unde erau citate studiile care s-au facut.S-a mentionat din start ca datele sunt f putine, dar copii tind sa nu fie exclusiv hetero, au ceea ce ei au numit o sexualitate flexibila. M-am intrebat ce presupune aceasta sexualitate flexibila?Afli de la inceput ca exista mai multe forme de sexualitate> De ce ar fi ceva rau?, oricum pana la urma orice copil v-a afla aceste informatii. Nu cred ca sexualitatea e o optiune, fiecare isi cunoaste coordonatele interioare si ceea ce este simte. Confuzi pe acesti copii ii poate face doar societatea si prejudecatile ei.
Imi place blogul vostru si ma bucur ca l-am descoperit.:) Totul a pornit de la o discutie pe un site cu ebooks unde fiecare isi exprima opinia referitor la comunitatea gay din tara lor, am realizat ca nici nu stiu daca exista in Romania fiind total ignoranta.Pentru mine gay apartine normalitatii.Vezi filme, citesti carti, (Queer as folk e unul din serialele mele preferate :)), dar din pacate daca nu e problema ta nu te consumi se aplica pt cei mai multi, uiti ca exista si oamenii reali,asa incat Google.., search.., am rasfoit prin mai multe siteuri si m-am oprit aici pentru ca mi-a placut foarte mult sinceritatea si dinamica florin - ionutz. Iris

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez