miercuri, 27 mai 2009

Reacţii la decizia Curţii Supreme din California faţă de Prop 8

Publicat de FLORIN la 13:39
Elton John spune:

“ Nu e bine. Când vezi state precum Iowa care spun da ( căsătoriei gay) … Acum sunt acolo 5 state în favoare în America, iar California ar trebui să fie un stat progresist. Pentru mine nu e logic. Sunt foarte dezamăgit.”

George Takei ( Star Trek) spune:

“A fost o decizie care nu rezolvă nimic pentru că astfel continuă să existe inegalitate. E ca şi cum unii porci sunt mai egali decât alţi porci. Noi suntem acum mai egali decât alţi gay şi alte lesbiene ( fiindcă el s-a căsătorit în perioada când putea). Acum 12 luni, aceeaşi Curte Supremă a decis că este un drept fundamental constituţional dreptul la căsătorie pentru gay şi lesbiene, acum …? Această decizie va fi condamnată de istorie.”

Kim Kardashian spune:

“ Azi Curtea Supremă din California a decis să aprobe Prop 8, trecând căssătoria gay în afara legii. Lucrul ăsta mă întristează. Credeam că suntem mai avansaţi şi sunt dezamagită faţă de Curtea Supremă pentru că este aşa închisă la minte. Fiecare (gay, heterosexual, bisexual, transgender), dar fiecare ar trebui să aibă dreptul egal de a se căsători cu cine doresşte. Am foarte mulţi prieteni gay şi vreau ca ei să fie fericiţi, dar ăsta e un alt obstacol pentru ei. Acum ei trebuie să continue să lupte pentru a li se oferi acest drept civil de bază. Ruşine, California! Trebuie să continuăm să luptăm împotriva h8!”

Melissa Etheridge spune:

“ Aşadar, astă seară toată lumea va dormi bine? … Asta e libertate şi justiţie pentru toţi? Am speranţă când văd din ce în ce mai multe state care hotărăsc egalitatea. Califoria va ajunge acolo. Schimbarea necesită timp.”

Maggie Gallagher ( activist anti-gay) spune:

“ Căsătorie mertă protejată pentru că în acest mod putem da o lecţie viitoarei genereraţii : copiii au nevoie de mamă şi tată. Victoria cu Prop 8 este o victorie pentru copii, pentru drepturile civile.”

Mai jos, spotul unei noi campanii împotriva Prop 8: NoH8.

8 comentarii on "Reacţii la decizia Curţii Supreme din California faţă de Prop 8"

Iulian B. on 27 mai 2009 la 15:34 spunea...

In momentul in care o Curte Suprema de Justitie revine asupra propriei decizii... iti poti da seama cat de stricata este o societate. Si crede-ma, nu homosexualii sunt cauza acestei stricaciuni. Am prieteni in SUA care imi spun ca pentru gay nu e chiar asa simplu cum se vede la telvizor. Cum nu este nici pentru negri. Sunt toti discriminati la greu in continuare.

FLORIN on 27 mai 2009 la 15:58 spunea...

nici nu mai ştiu ce să spun. america m-a dezamăgit prin această decizie.

Raducu spunea...

Nu le mai plange de mila americanilor ca o duc mai bine decat romanii. Sa ne vedem de ale noastre..

Ionutz on 27 mai 2009 la 19:44 spunea...

nu vreau sa se inteleaga faptul ca sunt antiamerican, pentru ca nu este exact. totusi oricine priveste dincolo de emisiunile ce au in centrul atentiei "visul american", e constient ca gayi, precum si celelalte minoritati sunt discriminate si vor fi in continuare...daca mai stii si putina istorie lucrurile sunt evidente.
drept urmare nu am cum sa fiu dezamagit deoarece nu ma astept nimic de la SUA.
conchid prin a spune ca politica dusa de America (IAR NU SOCIETATEA AMERICANA) este perversa in toate privintele!

Anonim spunea...

as da orice sa fiu in locul americanilor, adica sa fiu american, nu roman. oricum ar fi, tot mai bine e de ei decat de noi. daca esti american esti privit altfel, cu admiratie :) ii invidiez

Ionutz on 28 mai 2009 la 00:32 spunea...

nu vad pentru ce...nu au istorie... muzeele sunt pline cu arta cumparata din Europa...iau cina in mare parte la fast fooduri, duc o viata mediocra daca nu banala...cel putin majoritatea dintre ei...restul e fictiune...

Anonim spunea...

eu tot american vreau sa fiu daca e sa aleg. nu ma intereseaza daca au istorie sau muzee faine. o duc mai bine ca toti....

CM spunea...

Ionutz,
Americanii nu au istorie? Bine ca avem noi, romanii. Din pacate istoria noastra e greu de aflat. Ani buni a fost folosita ca mijloc de propaganda, asa ca nu are credibilitate. Poate peste 100 de ani va aparea o istorie pe care sa o poti crede.
Muzeele noastre cum sunt? Iti recomand o vizita la Muzeul de istorie din Cluj, iti trece pofta de comparatii. Prafuit, fara noima, treptele sacrilor scartaie sinistru.
Mi se pare ca privim SUA cu un nejustificat complex de superioritate.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez