marți, 26 mai 2009

Răspunsuri

Publicat de FLORIN la 14:00
Îmi pare bine să văd o astfel de reacţie din partea tuturor. Mi-era puţin teamă când am scris articolul. Vă răspund la comentarii aici, din pricina spaţiului.

@Rocker Jegos : Nu am numit clubul în cauză pentru că nu am vrut să se considere că vreau să atac un club în defavoarea altuia. Lumea care se duce în acel club probabil că ştie ce se întâmplă şi nu pare deloc deranjată. Asta e partea cea mai rea. Acceptăm ca persoanele de lângă noi să fie discriminate.

@Eu: Am spus de ce nu am numit niciun club, dar dacă ai cunoştinţă că se întâmplă astfel de lucruri acolo nu cred că mai ai nevoie de răspunsul meu.

@M.: Şi eu ştiu că nu toţi travestiţii sunt gay. Asta oricum nu mai contează. Nu ştiu dacă e vorba tocmai de o mişcare, mai degrabă aş spune că vorbim de neinteres. Eu unul ştiu că dacă aş vedea că se întâmplă o discriminare când mă duc să cumpăr un ceva la un anume magazin, nu aş mai vizita acel magazin. Şi cred că mai este vorba şi de imaginea negativă a travestiţilor din România.
Nu cred că eşti un paria. Eu aş zice că e vorba de o neînţelegere. ;)

@Docica: Ştiu că există travestiţi care nu sunt gay. Dar după cum spunea şi wannabegay, ştiam că la transgender intră şi travestiţii. Nu ştiu de ce lumea ar confunda anvargadismul cu prostituţia. Eu nu mă gândesc la travestiţi la modul cum o spui tu. Niciodată nu m-am gândit. Şi totuşi, Lady Gaga a fost legitimată în Franţa pentru că arăta ca o prostituată cu hainele acelea avangardiste, aşa că e cumva logic ceea ce spui tu. Totuşi, nu înţeleg cum travestiţii ar putea fi mai puţin avangardişti. Ar trebui să renunţe la hainele lor şi să se auto-cenzureze, ceea ce implică renunţarea la nişte drepturi pe care le au şi pe care sunt liberi să le folosească.

@ Anonim: Ascultă vorbele lui CM. Nu toţi oamenii sunt superficiali. La rândul meu, nu mă consider vreun prinţ din poveste, aşa că sunt convins că la un moment dat va apărea cineva capabil să vadă dincolo de ceea ce alţii numesc defect. :)

@Dak: să exite odată acea dezbatere. Şi totuşi, crezi că ea poate exista la ceea ce vedem acum la televizor? Ar cădea în penibil.

@C.M.: Accept ar trebui să facă acest lucru. Mă îndoiesc însă că nu aveau la cunoştinţă ceea ce se întâmplă acolo.
Aici poţi vedea cum a mers acel workshop, după mine unul destul de reuşit.

8 comentarii on "Răspunsuri"

M. on 26 mai 2009 la 16:27 spunea...

he, he, he...asta chiar ma bucura...sa aflu ca nu sunt singurul care boicoteaza chestiile (magazine, brand-uri, furnizori de servicii) discriminatoare! :D

Docica on 26 mai 2009 la 17:36 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Docica on 26 mai 2009 la 17:37 spunea...

nu am afirmat ca travestitii se prostitueaza, dar crede-ma ca o groaza de oameni ii considera asa tocmai datorita vestimentatiei. haine de femei nu inseamna exclusiv haine tipatoare, lucioase, cu plasa si paiete! machiaj feminin nu inseamna culori tari si ruj roz aprins! Eu spun doar ca sunt discriminati in cadrul comunitatii tocmai datorita atitudinii lor, dar mai ales presei care ii pune mereu intr-o lumina proasta. Ar fi indicata o dezbatere.

Anonim spunea...

Va multumesc Florin si CM pentru cuvintele de incurajare. Alte bloguri mi-au stres sau nu mi-au aprobat comentariul. Banuiesc ca nu am prezentat nici un interes.
Daca nu esti de acord, in general, cu parada gay, esti considerat gay homofob.

FLORIN on 26 mai 2009 la 21:54 spunea...

@M.:păi dă-ne şi nouă câteva exemple pentru a le evita şi noi. ;)

@Docica: da, în comunitatea gay ar putea veni din pricina modului cum aceştia sunt prezentaţi la televizor. probabil că există un efect naomi sau ceva de genul ăsta, lucru care din punctul meu de vedere e totalmente greşit. generalizările ar trebui să fie excluse şi evitate discriminările de orice tip.

@anonim: aici întotdeauna vei putea să îţi expui opiniile, fiindcă noi nu cenzurăm. fiecare opinie e de luat în considerare, aşa că întotdeauna aşteptăm să îţi exprimi părerile oricând simţi tu nevoia. Sper că ştii ce trebuie să faci cu acele cuvinte. ;)

M. on 26 mai 2009 la 22:35 spunea...

@Florin as prefera sa dau niste exemple pozitive, ca sa pastrez un ton pozitiv al discutiei. asa ca, Subaru este masina pe care mi-o voi cumpara la un moment dat, IKEA este locul in care imi voi face shopping-ul de home&deco, voi folosi numai imprimante HP si berea pe care o voi bea va fi un Bud Light.
iar legat de marci si de felul in care ele au folosit gay in comunicare, exista arhiva de pe www.commercialcloset.com, unde gasesti cam toate reclamele care au avut ca protagonisti persoane LGBT, clasificate in reprezentari pozitive, negative si neutre. vei afla de acolo pe cine merita sa sustii si pe cine sa boicotezi! :-D

Dak spunea...

Media nu prea se intereseaza decat de circ, asta e, din pacate. O chestie ar fi sa incerci sa schimbi perspectiva oamenilor provocandu-i putin, dar cu stil, nu in mod vulgar si maimutarindu-te. Uite, de ex., cam ce face Marc Jacobs in SUA atunci cand se afiseaza cu fuste, dar in mod decent si fara sa incerce sa treca drept femeie. :)

Ionutz on 27 mai 2009 la 19:31 spunea...

Anonim: dupa cum ai observat multa lume are rezerve fata de parada gay asa ca nu iti face griji.
Simt nevoia sa intaresc spusele lui Florin: pe acest blog se inlatura doar comentariile ce contin injurii ori replici ce discrimineaza. In rest opiniile tuturor isi gasesc un loc printre comenturi! ;)

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez