sâmbătă, 7 martie 2009

Un activist gay moldovean vorbeste cu Hillary Clinton

Publicat de FLORIN la 11:06

"Numele meu este Max. Sunt din Moldova si sunt un activist gay. In sapte tari din lume, homosexualii sunt condamnati la moartea si in multe alte tari la inchisoarea. Foarte multi gay din lume mor din cauza politicii HIV/SIDA pe care administratia Bush a avut-o, nepermitand sa se cheltuiasca bani pentru prevenire in cazul barbatilor care fac sex cu barbati. Cum vedeti politica externa a Statelor Unite ale Americii in urmatorii ani in domeniul drepturilor omului si al drepturilor homosexualilor, in particular?"

Raspunsul lui Clinton a fost:
"Drepturile omului sunt si mereu vor reprezenta unul dintre pilonii de baza privind politica noastra externa. Si in particular, persecutia si discriminarea impotriva homosexualilor si lesbienelor este de asemenea ceva ce privim foarte serios. Este teribil faptul ca in multe locuri din lume violenta impotriva homosexualilor si lesbienelor nu doar ca exista, dar este si protejata. Speram ca in urmatorii ani sa avem puterea sa influentam schibarea acestor atitudini."

Intregul raspuns in inregistrarea de mai jos.

3 comentarii on "Un activist gay moldovean vorbeste cu Hillary Clinton"

Anonim spunea...

"violente" impotriva persoanelor gay se vor regasi in viitor indiferent de legi si decrete...

FLORIN on 8 martie 2009 la 11:00 spunea...

si alte infractiuni, dar e important ca aceste violente sa se gaseasca in afara legii ca toate celelalte inractiuni.

Pinocchi0 on 8 martie 2009 la 11:53 spunea...

Atunci cind infractiunile exista, este important nu numai ca ele sa fie ilegale, ci si sa fie documentate si aratate lumii, ca se se vada ca ori legile actuale, ori felul in care se aplica ele, ori amindoua nu sint suficiente.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez