duminică, 22 martie 2009

O plimbare normala

Publicat de FLORIN la 12:13
O seara ca oricare alta pentru eroul nostru. Stefan porneste pe acelasi drum spre casa pe care il face in fiecare zi. E putin obosit, dar stie ca oboseala ii va trece cand va ajunge acasa. “La revedere” e ultimul lucru pe care il spune colegei sale de serviciu, pe a carui brat a observat astazi o vanataie ce incerca sa se ascunda de privirea sa.

Colega sa, Mihaela, chiar daca a observat privirea intrebatoare a lui Stefan, a preferat sa evite raspunsul la intrebarea pe care Stefan nu a putut sa o puna. De altfel, Stefan se considera putin vinovat ca nu a pus intrebarea. Se gandeste ca o va face maine, dar pana si concluzia din aceasta seara e ca intrebarea nu va fi rostita, mai ales ca maine Mihaela isi va proteja mana si mai bine de ochii colegilor de munca.

Coboara la metrou. Unele fete deja ii par cunoscute. Le intalneste din cand in cand, pe la aceeasi ora, la aceasta statie. Cunoste si femeia din departare cu cei doi copii imbracati golas. Cunoaste si ce se va intampla dupa urcarea in metrou. Metroul va pleca, mama va astepta putin, apoi se va aseza in genunchi in mijlocul metroului, se va inchina si isi va face rugaciunea catre oamenii din jur. Cu putin noroc, copiii vor strange ceva bani, dar Stefan are indoieli de locul unde vor ajunge acestia. Intr-o zi mai aparte, cand putin mai obosit si un pic mai tarziu decat in zilele obisnuite a uitat sa coboare la destinatia din fiecare zi. A coborat la urmatoarea statie, unde se nimeri sa coboare si femeia cu cei doi copii. Curios, i-a urmarit, fara sa cunoasca scopul actiunilor sale. A observat la iesirea din metrou cum femeia lua banii de la copii si in loc de a lua o noua haina propiilor urmasi, si-a luat o sticla de bautura ieftina, alaturi de ceva dulce pentru cei doi. De data asta, insa Stefan a coborat la statia care trebuia.

Un grup de tineri de cartier sunt acoperiti de jandarm si trec fara sa introduca o alta cartela pe care el mereu o introduce cand circula cu metro-ul. Jandarmul il priveste cu superioritate, raspunzand astfel privirii sale nedumerite, in timp ce celelalte persoane trec pe langa jandarm fara sa acorde vreo atentie. Unii comenteaza cativa pasi mai incolo, altii neinteresati de subiect merg grabit spre locurile lor.

Se opreste la magazin pentru a cumpara anumite produse de fiecare zi. Vanzatoarea il priveste ciudat, desi pe omul beat din fata lui nu il ia in seama si chiar raspunde la glumele acestuia un pic prea indraznete venind din partea unui necunoscut. Vanzatoarea cunoaste scandalurile pe care acest om le face mai in fiecare seara, tocmai pentru ca este sub influenta bauturilor oferite de ea. Doar ii este vecin. Vecin ii este si lui Stefan.

Intra in scara, unde o batrana necajita trece pe langa el, suparata pe adolescentii care fac galagie la ora tarzie. Exact cand deschide usa incepe scandalul. Adolescentii o iau peste picior, rad de ea, fac gesturi urate, intr-un final pleaca. Maine se vor intoarce si probabil vor sta tot pana atat de tarziu. Batrana va discuta maine cu totii vecinii. De fapt, vecinii, cu varste destul de vaste, ii vor face cunoscute parerile lor cu privire la incidentul din aceasta seara, apoi fiecare va merge si va da muzica mai tare, isi va injura sotia, va plange de singuratate, isi va goli sticla de coniac, va da drumul pisicii pe scara, se va certa cu un prieten de la geam. Stefan acum intra si il saruta pe Iustin.

5 comentarii on "O plimbare normala"

Anonim spunea...

blocul respectiv era cumva blocul nr. 9?...glumesc. Frumos este ca 2 tipi gay sunt oameni stabili, d.p.d.v mintal, in blocul respectiv. O poveste frumoasa, dar mi-ar fi placut sa stiu daca este reala sau gandita de tine pe baza unor adevaruri

FLORIN on 22 martie 2009 la 21:38 spunea...

pai afli acum.toate intamplarile din aceasta poveste au la baza intamplari din viata reala.;)

Docica on 22 martie 2009 la 23:08 spunea...

asta mi-a placut foarte mult. ma asteptam sa termini cu ceva de genul lupul moralist (adica toti prefera sa accepte degradarea umana, dar arunca o piatra in homosexual). oricum la aceasta povestire chiar nu am ce sa-ti reprosez. superba!
off topic: apropo de metrou, citeam pe blogul unui licean de-l am eu in lista de blog exact un articol despre RATB si despre atitudinea romanilor in transportul in comun (http://we3d.net). ma bucur ca ai atins si tu aceasta problema.

FLORIN on 23 martie 2009 la 10:40 spunea...

docica, ma bucur ca ti-a placut.;)

Anonim spunea...

"stefan il saruta pe......."


frumos si simplu, o viata gay traita dincolo de usa unui bloc cu vecini imorali dar moralisti

parca ar fi blocul meu,doar ca eu nu sunt stefan, dar il saqrut pe ..........., atunci cand ajungem acasa

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez