vineri, 16 ianuarie 2009

Interviu cu un adolescent gay

Publicat de FLORIN la 16:39
S-a vrut o conversatie, dar a devenit un interviu ... ceea ce nu pot spune ca e tocmai rau. Tudor este un cititor al acestui blog, are 16 ani si mi-a impartasit putin din trairile sale de adolescent. Interviul acesta il dedic tuturor celor care cred ca adolescentii sunt doar niste adulti superficiali in care trombaie hormonii.

Cand ti-ai dat seama ca esti gay?
Tudor: Raspunsul e comun. Am avut dintodeauna o preferinta pentru barbati, iar informatiile de pe internet mi-au oferit o definitie a acestui fenomen care se manifesta prin acea placere naturala fata de o persoana de acelasi sex. Aveam 12-13 ani când am gasit pe internet informatii legate de homosexualitate, pe cand exploram din plin trupul celui mai bun prieten sub pretextul unui masaj de relaxare.

Iti mai amintesti prima reactie? Te-a pus pe ganduri? Ai incercat sa te ascunzi sau pur si simplu ai ales sa fii tu?
Tudor: Am fost constient ca ceva e diferit la mine si am iubit asta. Ma imaginam o femeie, pentru ca eram, si sunt bun la toate activitatile ce le desfasoara în mod normal o doamna. Îmi faceam strategii de cucerire a unor baietasi din spatele unei femei fatale. Eu îmi consider judecata foarte logica,morala ... dar nu-mi pot explica de ce, celor din jur ideile mele li se par foarte radicale. Asta ma face in ochii lor sa arat ca un ciudat, pentru ca am o alta viziune in ceea ce priveste viitorul umanitatii, a principiilor pe care trebuie sa se bazeze viata sociala a unui om, credinta lui in ceva anume.

Care sunt ideile dupa care te ghidezi in viata?
Tudor: Principala idee si credinta care-mi guverneaza actiunile este non-violenta. In jurul acestei oaze de liniste spirituala se construiesc temeinic si restul virtutiilor: de la altruism la lupta pentru adevar, de la meditatie la emotii puternice.

Iti pui in practica principiile?
Tudor: Stiu ca cei din jurul meu nu sunt niste animale, nu sunt niste robotei, nu sunt sclavi ... si eu încerc, tot prin argumente sa le deschid acel câmp de forta sau de izolare construit , în fond, de societate.......de masinariile ei ucigatoare de caractere. Pot spune ca eu construiesc acum oameni de care sa ma bucur mai tarziu si sunt sigur ca o fac bine.

Care sunt oamenii pe care ii construiesti si cum faci asta? Tu de cine ai fost construit?
Tudor: Fac asta intr-un mod simplu, ludic ... din joc. Poate fi joc de cuvinte ... o complexitate de actiuni care sa demonstreze adevarul. Important e ca nu incerc sa impun. Eu doar pun samanta acolo, ii fac sa-si puna intrebari ... si am o mare satisfactie facand asta. Am fost construit de mine, dar stiu ca eu nu as exista in actuala forma fara cei din jurul meu.

Ce sfaturi ai da tu unui adolescent gay? De la cine ai primit sfaturi?
Tudor: Cred in calea de mijloc. Trebuie sa gasim echilibrul. Nu poti schimba lumea doar pentru a te accepta pe tine sau sa te schimbi tu complet pentru a fi pe plac societatii. Asta daca nu esti un geniu ca Napoleon sau Alexandru Macedon. E important ca novice sa pornesti de la autocunoastere. Cunoscandu-te, iti va fi usor sa gasesti portita aceea, care trebuie sa existe. Stau si ma intreb. Oare eu am primit sfaturi? Nu cred.

Ai fi vrut sa primesti sfaturi?
Tudor: Parca totul a venit dintr-o baza de date metafizica si care ma ilumineaza în continuare. Nu, nu as fi dorit. Un sfat vehiculat la maxim care deja ma scoate din sarite este acela cu grija fata de persoanele care doresc doar sex.

O intrebare mai personala... prima iubire?
Tudor: Nu a existat! Au existat acele relatii virtuale, unde tastatura începe sa ia foc, la fel si telefonul tau, apoi va întâlniti ... instinctual faci ca totul sa mearga bine prima data, dupa care distanta îsi spune cuvântul.

Dar prima data cand te-ai indragostit, daca bineinteles crezi ca exista o diferenta?
Tudor: Sunt confuz pentru ca se prea poate sa ma fi îndragostit de aceasi persoana de mai multe ori : colegi de clasa, cel mai bun prieten, tipul din autobuz care vine în fiecare dimineata si sta exact în raza mea vizuala.

Cui i-ai marturisit orientarea ta sexuala?
Tudor: I-am spus despre orientare unei colege de clasa cu un moderat homofobism, dar a carui incredere imi da siguranta. I-am spus fostei mele colege de clasa cu care sunt bun prieten. I-am spus matusii mele. S-a intamplat chiar de curand. Am mers in oras la cumparaturi, dupa care am mers sa bem un ceai si nu stiu cum am ajuns sa discutam despre homosexuali. " Da sa stii ca si eu sunt." ... A fost destul de usor.

Dar mamei si tatalui? Cand se va intampla?
Tudor: Chiar azi a existat un moment in care am vrut sa le spun. Am mers in living si mama cu tata se uitau la emisiunea Bahmuteancai. Era o pura intamplare. Nu prea vizionam astfel de emisiuni. In fine, la emisiunea asta erau invitati un travestiti si un transexual. Si ne-am uitat, iar ei nu au zis nimic, cu toate ca vorbeau foarte liber despre subiectele tabu cei din emisiune si cand ma gandeam ca asta e situatia perfecta sa fac o gluma si sa le spun, cand se aude " Oooo, ce ma enerveaza si astea, de unde au ele bani sa-si faca operatii peste operatii?" Le-am zis ca probabil, ca in Cuba, si in Romania sunt gratuite. Parea ca urmeaza o polemica, dar i-am pus capat repede. Dar, dupa faza asta exista totusi o tensiune si nu ma puteam avanta in necunoscut.

Cum crezi ca ar fi viata ta de adolescent gay in romania fara internet?
Tudor: Spune-mi tu cum actioneaza creierul unei ridicate si îndelungate torturi psihice? Atunci s-a tripla numarul de pedofili din tara, societatea ar fi indreptatita sa faca un mars al normalitatii pentru a distruge un fenomen nascut chiar din sanul ei. Astazi nu prea au argumente sa faca asta.

Cum definesti adolescenta?
Tudor: Adolescenta însumeaza cele 4 anotimpuri : primavara-anotimp al cunoasterii, vara-anotimp al dragostei, toamna-melancolie, cand observi schimbarile ce intervin odata cu trecerea timpului, iarna- se asterne iarasi un strat de puritate peste sufletul tau de copil.

Prin cate anotimpuri ai trecut?
Tudor: Cred ca prin toate.

Sa inteleg ca totusi ai avut o dragoste...?
Tudor: Simt beatitudinea, simt cunoasterea, simt dragostea pentru orice care salasluieste în mine, simt regretul pentru faptul ca vor ramâne doar amintiri din toate acestea ... fortez nota si împing limitele dragostei mult peste tipare. Poti iubi orice. E important sa o faci vesnic.

Un lucru pe care ai vrea sa il cunoasca toata lumea descoperit in adolescenta ... ?
Tudor: Sa se stie ca omul este un zeu.

3 comentarii on "Interviu cu un adolescent gay"

Anonim spunea...

Foarte interesant!

Anonim spunea...

as vrea macar o data sa vb cu tipul acersta deschis daca e cu putinta ce ar trebui sa fac? este fenomenal

Unknown on 31 iulie 2016 la 03:15 spunea...

Sustin gay pentru ca eu sunt bisexual.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez